Lump200 Tu přípojku jsem nikdy před bondingem neprovozoval, ale technik mi vyčetl z jejich systému attainable rate jednotlivých linek. Neptejte se CETINu na to jak to běží ale na to kolik to může běžet. Jde o "Attainable rate".

jcltm Tak mi přišla odpověď: "Během dnešní synchronizace, která proběhla ve 3:15 je na jedné lince max rate dn 34,3 a up 2,6 a na druhé lince je to podobné max rate dn 34,1 a up 2,6."
    A ještě se snížila rychlost na mapě cetinu z až 50 mb na až 20. Je to slabota oproti vaší lince. 🙁

Lump200 A ještě se snížila rychlost na mapě cetinu z až 50 mb na až 20. Je to slabota oproti vaší lince.

stránky zrychlujemecesko.cz bohužel vůbec nepočítají s technologií bonding...

jpg To vím, ale je zvláštní, že před terminátorem a bondingem to ukazovalo 20, hned po jeho zapnutí 50 , a ted se to vrátilo na 20 po 3 dnech...

• jpg replied to this.

Lump200
          Na dostupnost má vliv hodně věcí a pak další věc, že se to v ověření dostupnosti projeví se zpožděním.

Příklad: objednáte profil DSLV40 (rychlost 30-50Mbps download), při zřizování technik zjistí, že v 8. patře paneláku je synchro 29Mbps, takže neúspěšná realizace, pro daný byt je dostupný profil DSLV20 (10-20 Mbps). A teď: má CETIN pro celý panelák nabízet jen 20Mbps, kdy třeba polovině by to jelo i přes 30? V rodinném domě je to něco jiného.
          Proto vždy říkáme, že jakýkoliv ověřovač řekne pouze co "lze objednat" nikoli co "lze zřídit", takových vlivů je mnoho. Klidně si vyberte pár adres a rok je každý den testujte na dostupnost, to uvidíte věci :-)

jcltm To tak úplně není. Určite se najdou oblasti, kde je výsledek lepší, ale zpravidla nejde o více jak jednotky Mbps.

jpg Na Rootu je o tom pěkný článek od @zajdee . Je tam i graf co udělá s rychlostí vectoring - ten rozdíl je dost velký. V mém případě na novém rDSLAMu mám na necelém kilometru s 0,4mm kabelem (výstavba v pol. 90. let) s vectoringem, bondingem a Terminátorem reálně 100 mbps. Linka dokonce ukazuje vzdálenost jen 600 metrů (podle technika), když i vzdušnou čarou je rDSLAM o dost dál.

mam udajne stejny drat, od DSLamu 660m + - a link 61/25Mbit. uz s Vectoringem. Bez nej o cca. 5Mbit mene. U me moc nepomohl... a dalsi linka v uplne jine horni dolni o delce 1km a 54/17Mbit. zrejme uz s Vectoringem. Asi mame horsi draty nebo nevim. Spolecny jmenovatel je modem : TPlink TD-W9970B... No co uz pockam na Terminator 😀

jcltm mam temer vse od TM, kvuli netu chodit jinam se me moc nesce... dam jim cas do konca prazdnin a pak realne odjedu tam, kde terminator uz je nabizen.

pcwifi Teď jsem to s TMO řešil, dokonce pro firmu, ale Terminátor v nejbližší době nabízet nezačnou. Na rovinu mi řekli že jestli chci Terminátor tak ať jdu jinam.

o 11 dní později

Čau který tedy ten Zyxel má co nejvíce stejný střeva jako Terminátor a má i WiFi? Potřebuji na rychlost 250M, bude v bridge ale chci mít i tu možnost když by bridge nebyl a byl to jako router. Diky

jcltm Da se nekde jednoduse zjistit, kdo vsechno ho (terminator) nabizi?

o 19 dní později

Tak další zkušenost s Terminátorem - přípojka na cca 270 metrech starého vedení, cca půlka v zemi v kolektoru a zbytek ve vzduchu. Za mě velmi slušný výsledek, VDSL2 modem na původní přípojce ukazoval cca 125 mbps attainable rate na downlinku.

Jinak je to 6 měsíců co jsem od nich zařizoval předchozí přípojku a o v4 veřejku zdarma asi moc velký zájem není - za tu dobu je to jenom o cca 150 adres dál, stále ve stejném /24 😉

o 7 dní později

borci, u znamyho uz terminuje terminator ale nema se to rado s Mikrotikem, zkousena i posledni verze RoS.
                  konfig je podle :
                  /interface vlan add interface=ether1 name=vlan848_ether1 vlan-id=848
                  /interface pppoe-client add add-default-route=yes comment=WAN disabled=no interface=vlan848_ether1 max-mru=1480 max-mtu=1480 name=pppoe848_vlan848_ether1 password=365internet use-peer-dns=yes user=365internet

ale fuckuje to :
                  pppoe848_vlan848_ether1: initializing...
                  pppoe848_vlan848_ether1: waiting for packets...
                  pppoe848_vlan848_ether1: connecting...
                  pppoe848_vlan848_ether1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
                  pppoe848_vlan848_ether1: disconnected

na 365i tvrdi ze vse ok, od cetinu taky ok, terminator vidi ze ok v siti. Na netu zadny rady na toto, to uz je bezmoc...

pcwifi mám za tím CCR a bez jediného problému
                    -add comment="METRONET PPPoE" disabled=no interface=xDSL-NET name=METRONET-vIP
                    -add interface=sfp1-wan3 name=xDSL-NET vlan-id=848
                    -add disabled=yes interface=sfp1-wan3 name=xDSL-TV vlan-id=835

pcwifi Mám metronet a taky v pohodě. Jen VLAN848, nad tím PPPoE a žádný další kongig (ani user/pass to nevyžaduje). Jedu na 750Gr3 ROSv7.1beta2

Mám za tím pfSense a jinde různé ASUS routery a taky v pohodě.

📡 Telekomunikace.cz