no jo jenomže ani na jednom z toho neběží přívětiví mikrotik což je podmínka a já se jí nedivím. Já ho chápu obzvlášť když vidím cenu toho cisca.
Přívětivější? To je asi věc názoru. Určitě mám raději BGP na Ciscu než na Mikrotiku. Podle mě je to přehlednější, lépe zdokumentované, online je dostupná spousta informací a na je velká šance, že na druhé straně upstream peeru bude někdo, kdo ví jak to v tom ciscu nastavit...
Switch tam pravděpodobně bude muset mít tak jako tak, slušný switch na tom místě bez mrknutí oka vydrží 10 let, případně se časem přesune v síti někam níže (zatímco hluboké 1Učko bude tou dobou již dávno ve šrotu).
Místo 3 serverů (a beztak i switche) by z toho možná mohl být jeden switch + jeden server.
Cena je samozřejmě důležitá, ale 1) u Cisca se na veřejně dostupné ceny moc dívat nemůžš, 2) může to přeci klidně být Arista, Hua nebo něco jiného, 3) jsou to dvě datacentra, několik okruhů, konektivita v řádech gigabitů. Tahle sranda může mít měsíční provozní náklady klidně 100tis Kč? Jak moc je potřeba na takovém místě šetřit?
super super ale když to neumíš ovládat tak je ti to na nic. Mikrotika ovládá půlka osazenstva tohohle fora. Cisco tady na foru tak 10 lidí? A jako proč to furt řešíš? podmínka je mikrotik. To je jako kdybych dostal cisco do ruky já. Pro mě to je jenom předražený těžítko na stůl protože v tom neudělám ani pííp. Pokud někdo už má přizpůsobeno všechno na mikrotik tak ho nějaký cisco zajímat nebude.