Zdravím, omlouvám se za poněkud amatérský dotaz ale už si nevím rady, nejspíš se ale bude jednat o začátečnickou chybu :)
1. Topologie CCR (sfp1+)--> (p28) TPLINK T1700G-28TQ (p26) --> (sfp+2)CRS 326
Na CCR mám vytvořené vlany 801,802,325 a 201-224, ty 2XX jsou přiděleny jednotlivým portů toho TPLINKU to funguje
Na portu 26 toho TP-Linku mám nastaveno 325,801,802 tagged a 1 untagged
2. Nejsem schopný na tom CRS ku rozchodit ty VLANY, chci aby na p1-8 byla untagged 1, p9-16 untagged 801, p17-24 untagged 802, sfp+1 untagged 325
Nastavení jsem zkoušel mnoho, ale nejdál jsem se dostal s konfigurací níže. V tomto stavu na všech portech dostanu IP Adresu ze správné VLANy, ale žádný provoz nechodí, dokonce se nedostanu na to CCR ani přes MAC, zajímavé je, že i když ten switch restnu do defaultu, tak ani ten netagovaný 1 provoz ten switch neswitchuje, dostanu IP ale provoz nechodí (začne chodit v momentě kdy přepnu sfp2+ do VLAN Mode enabled a do tabulky dám 1 VLAN pro všechny porty, jakmile ale přidám do tabulky další VLAN, provoz se okamžitě zastaví. Před tím tam bylo místo CRS CISCO které tak bylo nastaveno a vše fungovalo, ale to je mrtvé a zákazník tam jiný switch nechce. RSTP vypnuté. Určitě je to jen nějaká blbost z mé strany :) Díky moc za jakékoliv nakopnutí ať už ku pomoci nebo někam jinam :)
3. Prošel jsem návody od mikrotiku určené pro CSS 326 a mají to tam nastavené takto, tak nevím....,prošel jsem i velkou část příspěvku ohledně VLAN zde na foru ale nenašel jsem nic co by mi pomohlo s řešením.
EDIT1: v té VLAN Tabulce ten port10 u 801 není zatržený schválně mám tam testovací PC, ale jinak samozřejmě zatrhnout patří
vlan 2.png
vlan 1.png