Prošlo mi rukou několik 80GHz spojů.
Siklu - začal jsem s 1200kama, pak řadu ,7x0, tu nejvyšší jsem montoval jednu.
Celkem fajn, makaji na tom. Support je fajn. Reklamované kusy šli do elektroodpadu cena opravy nikdy nebyla rentabilní. Rada 7x0 řada umírala na Poe ethernet.
Ceragon ip20e - mají své mouchy, první generace stala úplně za prd. Byl jsem u jednotky která se při dešti vohulila na maximum kdy začala rušit sebe samu ( po dešti se jí nevrátilo zpátky SNR kvůli přebuzení a jelikož nám tehdá zabbix nehlídal vysílaný výkon jednotka z toho ohluchla ).
Udělali pak sw opravu o které málokdo ví a málokdo ji nastavuje. Při atpc se dá nastavit čas kdy to jednotka vzdá.
Svítí tedy třeba půlhodiny na max a pak vypne atpc a děj se vůle boží.
Dodnes to v tom FW je.
IP-50. Nemůžu říct, instaloval jsem ho jen v cecku - z pohledu nastavení se tváří stejně.
K summitu tu padlo mnoho, držák úplně nevhodný k 80GHz, deklarované vlastnosti jsou snad jen v letáku ( @s_a_m - povedlo se ti to dořešit? )
Max rychlost upravují v rámci FW. Je super že na tom makaji ale do produkce to není.
Siae - kdo se rád drbe levou nohou v pravém uchu - pak je siae vhodná volba. Ten jejich 5pinovy konektor mě sral už v roce 2013 a sere mě do dnes.
Huawei - pojítka se dali sehnat za pár peněz ale elektriky to sežralo hromadu a při dnešních cenách elektriky to nedávalo moc smysl.
Ericsson - za mě aktuálně top - nastavení rádia jako takového zvládne opice na místě. Co oceňuji je mngm port na kterém je fixně adresa. Ok SNMP se musí zapnout v cli ale je to jeden příkaz, rstpko se na tom nastavuje taky skrze cli.
Dělali jsme skrze rstpko backup v 10GHz. Když padlo acm pod propustnost 10GHz tak se to přes vnitřní switch přepne.
Držák je precizní ( co k tomu začali dávat mikrozavit je to ještě lepší ).
Na 1.2km? Reálně 2*60cm + HP, pokud bys v zimě pozoroval ulpívání sněhu, dá se vyřešit topný kabel kolem paraboly který bude ohřívat vzduch a a tu nejhorší část kdy je těžký mokrý sníh přeješ s vyhrevem.