Dva dny jsem přemýšlel jestli má cenu na to reagovat, ale nakonec mi to nedalo:
Jako promiň, ale nemělo tohle > zdeneksvarc https://medium.com/@zdenkvarc/2020-rok-kdy-skon%C4%8Dilo-isp-v-%C4%8Desku-cbb56ca8facd být spíš ve vlákně 🖤 Haters here 🖤 ??
Postavit oslavný článek na myšlence, že komu se nelíbí vzhled nového fóra tak je fosil, mrtvola a nemá před sebou kloudnou perspektivu, to mi přijde trochu emočně silné. Sám se pasuješ do role jakéhosi pionýra světlých zítřků, nových směrů a zářné budoucnosti. A všechny kdo nesouhlasí s novým vzhledem nálepkuješ jako zpátečníky a brzdiče pokroku...
Já jsem si nevšiml, že by někdo tady pomlouval tvoji práci - většina lidí tady asi tuší jaké muselo být peklo to všechno překlopit za provozu a bez větších výpadků. To smekám a obdivuji, že to proběhlo tak hladce. A myslím že nejsem sám, kdo si toho váží.
S čím nejsou někteří jedinci spokojení je vzhled, přesněji řečeno vzhled a chování desktopové verze. Nevím jak u ostatních, ale mě docela mě drtí následující srovnání:
Zatímco mobilní verze vypadá dost dobře, po chvilce zvykání mi přijde logicky uspořádaná a snadno použitelná, tak ta desktopová mi přijde - s odpuštěním dost děsná. To jako vážně je dneska cool a super mít velký rozhňácaný "progresivní" vzhled a někde uprostřed trochu toho obsahu, aby se neřeklo? Když to vyjádřím čísly - stejné vlákno, stejné příspěvky: na mobilní verzi je +-385 znaků, na desktopové verzi je +-1055 znaků. Nějak jsem nepobral, k čemu mi je 17x větší obrazovka, když na ní nemám ani 3x víc informací? Pokud si chci číst nějaké obsáhlejší téma, roluju kolečkem a připadám si u toho jak křeček co pohání to oběžné kolo v kleci.
Rádobylíbivý desing těžce převážil nad obsahem. Podle mého, ten kdo je konzument, tomu se děsně budou děsně líbit barvičky, mobilní zobrazení a bude hýkat nadšením. Ale jak tak pozoruji autory, kteří svými vysoce kvalitními příspěvky dostali ISPfórum tam kde obsahově je (? bylo), tak u nich zas takové nadšení nad novým vzhledem nevidím.
Když už tedy máme jít vpřed, k těm světlým zítřkům, aby nám neujel vlak - nešlo by dle Hapiho nápadu dodělat na fórum i tlačítko "not like"? O dost se tím přiblížíme Facebooku a já se alespoň dozvím, jestli jsem opravdu fosil.