Ahojte 😀
mám doma 3 routre s rovnakým SSID a heslom. Hlavný router na ktorom beží aj DHCP a vstup internetu pomocu DSL je Zyxel VMG1312, IP adresa je 192.168.100.1 a DHCP range od 192.168.100 2-250. Za ním je zapojený do bridge Mikrotik hAP lite (RB941-2nD) s IP adresou (192.168.100.253) a za Mikrotikom je D-Link 2641R (192.168.100.254) tiez v bridge mode. Na všetkých mám nastavený rovnaký wifi kanál. Problém spočíva v tom že ak s mobilom prejdem od D-Linku ktorý je zapojený do eth2 na mikrotiku a vrátim sa naspäť aby ma pripojilo na mikrotik tak ma pripojí ale asi do 2 sekúnd ma vyhodí z wifi. Potom sa mobil pokúša znova pripájať a píše že získava adresu IP, po asi 2-3 minútach sa napokon pripojí a internet mi funguje ďalej. Akurát ma štve že musím čakať 3 minúty kým si získa IP adresu. Na mikrotiku mám všetky porty aj wifi nastavené do bridgu, takže ip adresy rozdáva zyxel. Vo winboxe mi mikrotik ukazuje že mobil počas toho "získavania IP adresy" už je pripojený na wifi. Neviem kde môže byť problém. Posielam aj fotku nastavenia wifi. Ak prechádzam z wifi zyxelu na mikrotik tak to ide plynule problém je len z d-linku na mikrotik. Napadlo mi už aj že či nebude chyba niekde ohľadom toho že mikrotik si myslí že mobil je ešte pripojený na eth2 čiže D-Link a nechce mu prideliť IP adresu. Predtým som tam namiesto toho Mikrotiku mal starý TP-Link a fungovalo to vpohode.
Používam najnovšiu verziu RouterOS (6.46.4)