ALebo skusit vypnut zabezpecenie na wifi a dat to bez hesla. Riesil som to naposledny na optike...pripojim. Linka 400/100 bez problemu, zakaznik si pripojil svoje drbnute jablcka (apple) a islo mu to 0,9Mbit na telefone aj ntb...bolo nastavenen WPA2 AES, ked som dal WPA2 AES+TKIP uz to islo ale celkom bieda. Bez hesla to islo najlepsie a aj on si na 5GHz nameral cez 250Mbit. Rusenie ziadne.
Rušení 2,4 Ghz
jcltm Musi ako musi...mne na lenove e495 s w10 to na 5ke islo 340Mbit (400Mbit linka) a veducemu z jablckom to islo o vela menej...proste jablcko nechodi a su s tym problemy....ano je to nezmysel ale radsej bez hesla a bude mu to chodit nez mat heslo a ma mu to ist 1Mbit...ked si to vsak realne zoberem, ta 5Ghz nema nejaky ultra dosah. Ma to presne v strede domu a ide to do kazdej izby len skrz jednu stenu z porfixu 30cm....cez obvodovu stenu ten signal uz ani neprejde....takze aj bez hesla je to pohoda. Ja som aj na 2,4GHz daval 120Mbit cca a jemu to islo tak 10....
Skúšal si menit channely? Niektoré jablká s tým majú problém ak je channel na 11+
- Upraveno
gemb Jak už jsem párkrát psal, jabko bych nechtěl ani zadarmo. Je to krám za cenu toho nejlepšího.
S wifi uprostřed 3+1 je 5G všude a rychlost vždy nad 2,4GHz. V okruhu pár metrů 500/500, za příčkou v místnostech přes 300/300. Telefon s SDM845. Deset let starý Dell (i5 a 8GB DDR3) s AC-7260 Intelem za 3 stovky z Ali taktéž.
- Upraveno
misho kanal nechavam na auto, nemienim skusat ktore kanaly pojdu a ktore nie...proste si to nevie poradit so sifrovanim to je cele ale dost ma to nasralo cele...mordujem sa tam s pripojkou, kabel taham kade tade cez pivnicu a nakoniec mu to na tom jablcnom kokote nejde a povie mi, ze ked to ma ist takto tak si necha adsl....no mozem to...roter mal huawei hg8245q2 nic lepsie nemame.
Taky nemame s hua zadny problemy jak s wifi a tak i ostatni veci. Nainstaluje se to a zapomenem na to.
Kamera na wifi je zverstvo a melo by se za to strilet. Vzdy to dela nejaka cinska sracka z aliexpressu. Opakovace z ciny jsou schopny zabit vse. A nedej boze ty cinske vetrak na strese. To rozbije i 5ghz.
Upgadovat na nejnovější firmware,zjistit který kanál je nejméně zarušený,nastavit kanál natvrdo,nepoužívat AC,když už tak 5Ghz,ale i AN zvládne 50Mb, ,leda že bys tam klientovi posílal třeba 200Mb...
Mám vyzkoušeno, že video chůvička je naprostej zabiják wifi. A vůbec to nemusí být "nějaká čína" - mám tu Philips za asi 4tyčky a z 2,4GHZ wifi co mi normálně běží 80Mb/s to udělá 500kb/s a to mám signál -40dBm a chůvička je přes 2 stěny...
A klidně to může být přerušovaně a jen občas - ona totiž vysílá (dle módu) jen pokud detekuje zvuk. Nebo jen pokud si to vyžádá přijímací strana (asi to spolu nějak datově komunikuje a vysílá to jen pokud přijímací strana potřebuje)
Pak mi teda ještě wifi ruší mikrovlnka....obecně těch 2,4GHz wifi je radost používat...bohužel tak 90% věcí co mají wifi neumí 5GHZ. Tím nemyslím notebook a mobil, ale hlavně takový ty věci jako IOT (chytrý světla, dálkové ovládání klimatizace, wifi modul v tiskárně, ve foťáku...). Takže 5GHZ si člověk pomůže jen u něčeho...
celkovo tie wifiny idu dole kopcom....60% servisov je ...wifi!
- Upraveno
midnight_man Protože se používají čím dál tím větší $hity a rušení je víc a víc. Už aby tady byla 6E spolu s dalším pásmem.
sidi
Cca před dvěma roky zdechla wifina v kanceláři, tak jsem sáhnul do šuplíku a nějaký čas dělala wifi stará dobrá RB433 se dvěma kartama. Z několika tabletů, telefonů, notebooků jen ten můj (LG s Androidem) se na 2,4GHz siť připojoval max. do vzálenosti 2m od antény, jinak to byl porod a duchařina. Připojení na 5GHz bylo o něco lepší, ale taky žádná hitparáda. Přitom všude jinde ten telefon fungoval bezvadně, připojil se na síť v každé hospodě, u každého zákazníka. A tou 433 to taky nebylo, všem ostatním notebooky i telefony fungovaly. Na skenu v mobilu to byla nejsilnější síť, ale prostě od svého stolu jsem se připojil na wifi tak ve 3 případech z 10 a mohl jsem si s nastavením sítě hrát jak jsem chtěl. Mezi mnou a anténou bylo asi 6m, jedna šatní skříň a polička s knížkama.
Zkoušel jsem to uchodit víc než týden, pak jsem jednou vystupoval z auta, mobil mi vypadnul z kapsy a trefil hranu chodníku. Problém vyřešen koupí nového mobilu :-)
Do dneška nevím důvod a trochu mě to štve.
midnight_man ja byť ISP, tak si asi dám do zmluvy, výluku z wifi na zariadení. Only cable a nazdar...
- Upraveno
pelirob Tak já to zkoušel na mobilu, notebooku a klientově notebooku. V mém případě nefungovalo žádné zařízení v okolí chlaďáku. Stejně tak se choval u jiného klienta Chromecast (ten šel vypnout, narozdíl od chlaďáku )
Jak tu psali - je takovýho bordelu na 2,4Ghz (DO hraček, chůvičky, tiskárny, žárovky....), že bez spektráku nezbývá než měnit kanály, zkoušet a doufat.
misho Od toho je ve smlouvě předávací rozhraní. Cokoliv za ním je problém klienta. Škoda, že to 90% klientů nechápe i když jim to člověk opakuje neustále dokola.