ladap Ahoj, ceka me stavba prihradove konstrukce ve "volne krajine". Nemel by nekdo doporuceni na projektanta, ktery by to zastitil? Oblast Nymburk, Kolínsko. Jak to resite s pozemky, pronajmout/koupit? dekuji L
sidi Pozemky, pokud to je možný, koupit (nebo si nechat právníkem udělat hodně dobrou smlouvu). Nikdy není jistý, že majiteli nehrábne a smlouvu nevypoví (nebo umře a dědic to nebude chtít/začne šponovat cenu). A přesunout stožár ověšený páteřníma spojema ... v rámci výpovědní lhůty často nereálný.
rsaf Záleží jak velký a jak důležitý ten stožár bude, ale podle mě by měla stačit i služebnost. Šel bych z opačné strany, našel si výrobce příhrad a projet řešil tam.
ladap rsaf jde mi o reálnout zkušenost, něco ve smyslu - "já to řešil s tím a tím a dopadlo to". Ty jsi už něco stavěl? našel jsem třeba toto - https://www.korastrade.cz/ , ale reálná zkušenost někoho by nevadila. díky L
skdata Staveli jsme jeden 25m. Zapadni cechy Pozemek řešen břemenem na městském pozemku za internet pro urad, skolu a druzinu. Nakonec nejlepe vysila koupe stareho vojenskeho stozaru od ministerstva vnitra (35tis). Jen patku jsme projektovali (cca 45tis). Prevoz, slozeni a postaveni v ramci reciproce pripojky internetu na VT elektrarny, provadela fa APB plzen. Maximalni spokojenost.