svestka AP je AC s FW 8.7.0, tři klienti mají M s FW 6.3.0, frekv. 5500. V posledních pár hodinách se začali odpojovat, několikrát za hodinu. Pomůže na chvíli restart AP. Rušení?
tomasik taky me to delalo, dal jsem zpet na AP 8.6.2 a je to ok, jakoby v 8.7.0 bylo neco, co odpojuje klienty z horsim signalem - preventivne, aby jako celek to jelo dobre.
svestka signály -41, -42 a -43. 20 Mhz kanál. Zkusím 8.6.2, díky za tip. Dočasně jsem hodil indoor, drží i s 8.7.0.
nechtej Zkus automatic power control, ty signaly mi prijdou na ubnt dost prebuzeny. Ja treba mam cilovy signal cca -56.
misho Mne príde divné, že niekto kto s tým robí, nevie základy, ako v tomto prípade - prepálený signál. Veď dajme všetko na max, ono to nejak pôjde že? 🤣 Ak ti to robia len M klienti, skús zmenu FW, channelu, alebo premigruj ich na ACčko.
svestka misho Ale kdeže. Výkon je stažený, holt je to blízko. Zatím to vypadá že s FW 8.6.2 drží i na frekv 5500. Spíš mi vadí, že to měsíce jede, a najednout konec. Takže asi v kombinaci s rušením, jen 80MHz AC od UPC jsou tu desítky.
tomasik Proto jsem všude zůstal na 8.6.2 a je klid, v tom 8.7.0 mě to udělalo u třech klientu na onom AP, řekl bych s nejhorších se signálem ( myšleno -59 apod ) oproti zbytku co zůstal připojen, bylo to vidět v LOGu jak je odpojil najednou a bylo tam něco ohledně signálu, ale už je to déle a raději všude 8.6.2 a je klid, klienti všichni 6.2.0 XW/XM