julian Ahoj, testoval jsem tento GPON CPE modul. Zatím úplně nejhloupěji, v mediakonvertoru a pracuje korektně - proti UBNT OLT. Zahřívá se středně, ruka se na něm udrží, ale chladný zase není. Richard [
hapi pěkný, a máš možnost to vyzkoušet v tomhle https://mikrotik.com/product/RBFTC11 ? mám to na výměnu v FTC tak nevim jestli kupovat modul nebo ufiber loco a vyhodit FTC. Vím jaký byly problémy s gpon sfp od mikrotiku když ho během pár měsíců stáhly z prodeje kvůli přehřívání,
julian hapi Nemám, ale ten UFiber Instant stojí flus. Chtěl bych ho zkusit ještě v nějakém tom domácím routříku od Mikrotiku s SFPšachtou a pak v Turrisu. Prostě pro takové ty složitější aplikace.
pgb OT: Tenhle převodník mě jednou pekelně vypekl (ten mikrotikackej), normálně se mi přes něj při určitém počtu spojení odmítalo vytvářet nová spojení (sakra co to bylo za haluz). Měl jsem propoj summit-prevodnik-optika-sfpswitch a dělalo to tyhle brykule. Jakmile jsem dal optiku až do summita tak vše ok. Dost blbě se hledalo kde je problém.
jcltm julian Tohle mi chybí u Hua GPON, ten modul co mají se podle zkušeností zde přehřívá a zanedlouho odejde. Bylo by super zbavit se další "zbytečné krabičky" a GPON zakončit třeba v EdgeRouter X SFP nebo té "chytré" zásuvce od Mikrotiku napájené přes PoE. To by bylo docela solidní řešení pro domácnost.