homer Nepodařilo se někomu zprovoznit ty PAPST ventilátory v outdoor skříních Siemens ? Datasheet k tomu nikde není, vypadá to na komunikaci pres CAN, na PWM to nereaguje, ani 0-10V, možná RS 485, jsou tam 2 vodiče pro komunikaci + 2 napájecí.
selic Mohlo by to být "A2P" rozhraní. Prodávají se na to regulátorky za necelé 2000Kč bez DPH přímo od EBM-PAPST.
homer A2P je zřejmě zkratka pro převodník analog to PWM. To co prodávají je jen převod 0-10V na PWM. Zkoušel jsem ten ventilátor nakrmit PWM signálem o velikosti asi 10V ale nic, na nic prostě nereagoval.
helapc Červeny a modrý je napájení. Jeden ze dvojice černý a bílí je řízení otáček, druhý info o otáčkách. Ventilátory maj v sobě teplotní čidlo a sepnou se az pokud je potreba. Mezni telotu neznam. Kolega je schopen řízení udělat za 1500kč i s displayem.
homer Pokud jsou ty 2 kabely jeden alarm a jeden info o otáčkách, jak ventilátor pak může řídit? Teplotní čidlo jsem zahrival, ale taky nic. Má přesně ten stejný ventilátor? Můžu kontakt na neho? Klidně si to od neho nechám vyrobit, nebo jinou verzi, pokud to bude fungovat.
homer midnight_man Na štítku pouze papst 937 5414 609 Jdou z toho 4 kabely na konektor, 2 napájení, 2 nevím k čemu. Další 2 kabely jdou k cidlu teploty vestaveno přímo v boxu. Na těch 2 kabelech co jsou pro řízení je nějaké malé napětí (něco kolem 1v) a multimetr identifikuje zhruba 150khz frekvenci, na druhém snad kolem 90khz. Na napětí to nereaguje, na pwm (zkousel jsem 10v) taky ne. Vetrak odebírá pár mA, zrejme jen ridici elektronika.