Kdyz zmenis TOS tak ti to neprepise paket mark ktery uz mel jen to nastavi paketu hodnotu TOS.Prijde mi zbytecne slozity delat pro kazdeho Qtree a efektivita QOS je stejna, ale zatez CPU rapidne vzroste
bud jsi ho nepochopil ty, nebo ja ;)
jde o to, ze si napred omangluje to, u ceho chce zmenit TOS, necha ty packety protyct dal a nasledne u takto omanglovanych to TOS zmeni a zase je necha tyct dal a pak prepisuje ty mangly tak, jak se mu to hodi pro qt (cili rusi ty stare pro zmenu TOS)...
jinak osobne bych se uchylil spise k action=jump do jineho chainu, v nem zmenil TOS u vseho, co do neho vteklo a pak dal action=return ... tak by to melo fungovat stejne (jen rychleji), nebo se mylim?
Pochopil si mi dobre ty :)
K tomu SQ a QT bylo mi doporuceno pouzivat QT ze v nem jde delat vice veci, kdyz chci treba davat uzivatele do skupin atd ted nemyslim pres userlist. Je mi jasne ze je treba vetsiho vykonu kvuli QT vzhledem k tomu ze packety musim oznackovat.
A jak si to myslel s tim jump? Mohl bys napsat priklad co kam kde? V tomhle se jeste nejak moc neorientuju.
Zatim mi RB stiha v pohode, mam 532 a mam na nem 20 lidi. Problem s vykonem nastane jen pri kopirovani v ramci lokalni site kde to nemam vubec omezene ale to neni zas tak casto. Testuju RB600 na nemz by to melo byt zas o neco lepsi.
Diky