Zdravím, mám jedno RB, které řídí několik WiFi jednotek (CAP). Je to nastavené tak, že tam mám (zatím) dvě SSID. Jedno SSID je pověšené na "hlavni" bridge (který združuje všechny ETH porty a má IP hlavního rozsahu co má ten ETH port resp. ten hlavní bridge). Druhé SSID má svůj bridge a svůj IP rozsah. Tento RB je připojen k dalšímu RB, který dělá router. Problém je ten, že to druhé SSID se mi nechce proroutovat na ten router... Jednou mi to chodilo, ale chtěl jsem to ještě poladit a podělal jsem to tak, že a i za x hodin bádání jsem nepřišel na tu původní konfogiraci... Více řeknou obrázky.
Jak je to nastavené teď tak se z routeru (192.168.2.254) dostanu na 192.168.3.250, ale dále už ne. Ale ze sitě "bridge - telefony" se nedostanu ani na tu vnitří IP "wifi kontroleru" 192.168.2.250. Nejspíš tam schází nějaká routa. Zkoušel jsem už ze zoufalstní všechno možné, ale kombinaci jsem netrefil... Děkuji za pomoc.
Ideálně (v druhé fázi) by to balo dobré nastavit tak, aby se síť 192.168.3.x dostala jenom na Internet (tedy GW¨192.168.2.254) a ne do vnitřní sítě (té 192.168.2.0). Ano šlo by to udělat přes VLANy (mám to pokusně rozchozené na nějakém starším RB450 a chodí to pěkně), ale ona ta síď kde se to realizuje má starší switche a tam by ty VLANy asi neprošly...
RB v roli wifi kontroléru
Druhý RB jako router