svestka Lil bych tam něco, co zůstává elastické. Cokoliv co vytvrdne ti z principu popraská, a zase by tam šla vlhkost. Trochu to přeženu, ale klidně něco na bázi asfaltu, gumy, ...
midnight_man ano robil som to presne tak 🙂 vytiahli sme hadičkou vodu a naliali živicu. hodne pomaha ak zavriete vrchy. Nalepte na silikon dekle na posledny diel. a kazdu prirubu obidte prstom so silikonom na spoji, tadial vam tecie voda dnu.
3com Orig dekle tam mám. By mě nenapadlo, že to tam teče kolem deklů nebo přes spoje dílů. Jsem myslel, že je to kondenzát.
midnight_man 3com ano tecie to tam okolo prirub 🙂 Kondenzat je...ale nie take mnozstvo 😉 zapamatajte si ze pri vystavbe stoziara je mutne pod priruby prveho dielu do zeme dat hrubsi strk!!!! Aby voda mala kam odtekat.
peyrak Jasně, že je to kondenzát. Hermeticky to stejně nikdy uzavřít nejde a proto to dýchat musí a s tím přijde kondenzát.
iTomB arrabbella Vem mikrotrubicku a vypln studnarskou penou 😉 Mohla by stacit i normalni, ale tady bych spis volil studnarskou 😉
arrabbella midnight_man S těma dvousložkovýma nemám vůbec žádnou zkušenost. Nevzpomněl bys, co konkrétně jste vybrali? Je toho koukám fakt hafo. iTomB Pěna (studnařská) nás taky napadla, ale tam je problém, že to zvětší objem (nastoupá) do té nohy až kdo ví kam a potřebujeme mít těsně nad tou výplní odtokový otvor. Z toho důvodu by bylo lepší tam dírou nalít něco, co zateče jenom dolů a případný přebytek odteče tou dírou zase ven (díra bude hned nad tím).
iTomB arrabbella problem prasknuti je ten, ze je tam voda v celem objemu. Pokud zmrzne, tak se roztazenim rozevre stozar az po x-tem zamrznuti vody proste roztrhne. Ta pena vyplni cely vnitrni objem a tim se tam nedokaze dostat voda a kdyz uz, neni spojita (porad je tam pruzna slozka pena).
midnight_man aj pena pomoze 🙂 nizkoexpanzna a dat jej menej..doliat niečim inym (kludne aj epoxidom) bude ho treba o 80% menej. Je to jedno aký...troška elastický 2 zlozkovy epoxid a hotovo. Inde zase mame vyliaty proste len jemný dunajsky piesok s cementom 🙂 (je to nasobne lacnejsie).
miract Až budete příště stavět další stožár, tak to tou pěnou vyplňte ještě dole celý stožár a nemusíte tohle řešit. Nechápu, že to tak není už z výroby…
iTomB miract Vyplneni jen dole neni reseni, protoze se ti to muze stat o uroven vys ... Jeste je reseni navrtat tam cca 4-6mm diry ve spodni a horni casti.
miract iTomB Vyplneni jen dole neni reseni Já jsem myslel, když máš celý stožár položeny "dole" na zemi. A vyplnit úplně vše. By to měl dělat výrobce automaticky.
arrabbella iTomB Jeste je reseni navrtat tam cca 4-6mm diry ve spodni a horni casti. Tak to zase nechápu já :-) Navrtat kde?
jcltm miract Ono by stačilo aby byl vyplněný spodní díl co jde do betonu a na jeho horním okraji byl odtok.
jcltm miract Tak záleží, ta díra musí být dostatečně velká aby se bordelem nezalepila. Když to bude nahoře zaslepené, nemá se tam bordel kudy dostat. Je jasné, že komplet vyplnění je lepší řešení, pokud tedy časem pěna nezdegraduje a nerozpadne se na prach.