Provozujeme jeden 2.5Gbps 80GHz spoj, který nás začíná limitovat 1Gbps portem. Vytvořili jsme LACP na 2x 1Gbps, ale zjistili, že umí LACP hash pouze pomocí MAC adres. Neexistuje firmware pro IP+MAC hashe? Resil to jiz nekdo? A vyresil jinak, nez vymenou za SFP+ radia?
SIAE AlfoPlus 80HD LACP
seš si jistej? v 17GHz to umí.
No osobně nevím jestli to je výhrou, já na 18tce mám oboje a že by to rozkládalo stejně fakt ne. Má to někdo funkční na HPE?
- Upraveno
rsaf To je mi jasné. Nejde to rádio nastavit jako dvě samostatné izolované L1 linky? Pak by LACP byl jen na switchích což je určitě nejlepší varianta.
dagus Pokud máš routovanou síť a spoj máš mezi dvěma routery, pak je na každé straně jen jedna MAC adresa a s hashem src+dst mac jede vše po jednom "drátu". Pokud máš SRC+DST IP a je to víc jak gigabit provozu běžných home uživatelů, rozkládá to celkem slušně (pokud tam ale jeden uživatel posílá stovky Mbps proti jednomu serveru, pomůže jedině RR).
Base band / Ethernet / LAN Manager, záložka load balancing a tam to je. AlfoPlus2.
- Upraveno
hmm tak to je blbé. Já tam vidim ještě druhou možnost. Firmware?
rsaf máme to mezi shaperem pak do 5130 pak siae 2G pak 5130 a pak další ray3ky a ray2ky lokalit, skrz spoj asi 10vlan a těmi je l2 do dalších lokalit skrz switch. To znamená že skrz spoj je celkem dost ip i mac, ale stejně to není fajné. Jinak nastaveni jako 2x 1G L1 snad ve Vancu umějí, ale nám to s hoe na obou stranách nerozkládalo a ani nebondovalo.
Napisu tady nase vymyslene reseni... Vykaslat se na LACP a dat tam SFP+, tedy Siae 80HDX.
Ma nekdo zkusenost, jestli maji jednotky stejne priruby na antenu? Tedy, zda-li staci vymenit jen jednotky (80HD -> 80HDX) a nechat jiz zamerene anteny, nebo je poterba vymenit i anteny?