mirmo80 martas a prosim ta, kratucky navod, par krokov ako spravne wine nainstalovat, bol by si ochotny? Mozno to mam spravne, ale velmi sa v tom nevyznam. Na YT je vela navodov, skusal som ich viac, ale mozno to mam zle. 64-bit si asi chcel napisat, ze?
zdeneksvarc BTW, zkuste případně někdo Whisky, je to GUI wrapper okolo Wine. Zatím jsem se k tomu nedostal.
mirmo80 mirmo80 Toto mi nefunguje, ale na tento spôsob sa ešte pozriem. Pretože wine-devel mám, ale nie cez brew. Neviem či v tom môže byť rozdiel. Tak to spúšťanie exe apky cez wine už funguje aj u mňa. Blokoval mi to antivir a nestačilo mu len len udeliť jednorázovo "allow", ale trošku viac sa pohrať s jeho povoleniami. Ale vyzerá to tak, tento spôsob je u aj u mňa ok
coitus mirmo80 antivir na mac-u??? Ty budes asi uzivatel ktory prave presiel a zlozvykov z win si sa nezbavil 🙂 Mimochodom ten najdolezitejsi manual na instalaciu winboxu si asi zabudol. https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/Winbox#Winbox-RunWinboxonmacOS Je ktomu aj pekne video priamo od Mikrotiku
mirmo80 coitus Prave presiel pred troma rokmi 🙂. Ale co tak kolo toho sledujem a citam, tak ani macOS vraj uz nie je to co byval kedysi. Dik za link, pozriem.
mirmo80 martas Tak aktuálne na spustenie winbox-u využívam tento spôsob a zatiaľ každé jedno spustenie šlo na prvú. Chvíľu to síce trvá (asi tá emulácia) ale zatiaľ vždy spustilo na prvý krát a všetko funguje ako má. Dík za tip. m
martas mirmo80 Nemáš zač, hlavně mi jako výhoda přijde, že ho můžeš spustit vícekrát přímo z toho souboru a nemusíš klikat na tlačítko "New WinBox", jako to bylo u jiných verzí.
themrkocour Tak jsem pustil a to nové GUI je teda pěkně hnusné. Chybí mi možnost přepnout na staré. Pořád nechápu tu potřebu měnit věci jen aby byly designové, ale možná je to jen moje křičení na mraky.
nosek_tomas2004 Tak jsem to též pustil a asi si budu muset hooodně dlouho zvykat a ještě hooodně dlouho používat V3. Škoda, že je to celé překopané... Staré GUI mi přišlo svou "strohostí" naprosto funkční...Bohatě by mi stačilo, kdyby do V3 dodělali nějaké "složky" do uložených zařízení a byl bych spokojen
nastenus Jediné co bych na tom pochválil je dark mode 😃 Jestli to GUI takto zůstane tak to bude chtít hodně zvyku
Puski Tak kdo používá winbox přes 10 let tak mu to nebude sedět ani za mák. Mě se třeba nelíbí že nabídka na hlavních kartách je schovaná v select boxu a ne rozbalené jak bylo zvykem. Místo abych v interface kliknul hned na "VLAN" tak to budu lovit v nabídce, u wireless kartu registration také. Velice nekomfortní, respektive lidi na to bylo navyknutí.
pgb Puski souhlasím, to že je ui překopané a že jsme na něco zvyklí mě nevadí, klidně se budu učit znovu. Co mě ale pije krev je, že to není ve prospěch efektivity. Spousta věcí nyní vyžaduje kliknout dvakrát než se dostanu tam, kde to bylo předtím na jeden klik.
zdeneksvarc Protože WinBox 4 není jen pro Mac, ale kompletně nový multiplatformní software, vytvořil jsem separátní vlákno https://telekomunikace.cz/d/44577-winbox-4