Dnes jsme namontovali novou wAP 60G s L4 licencí (originál s wAP, žádný dokup upgrade). Ale když dám mód ap-bridge, klient SXTsq nevidí wAP vůbec vysílat. Vzdálenost 55 metrů. Pokud přepnu wAP do módu bridge, normálně se wAP připojí a signál 80-100% mcs 8.

Několikrát jsem zkoušel restart. Verze 6.47.8 6.48 beta poslední. Reset to default a znovu nastavit a zase nic. Přepnu na módu bridge - funguje. Přepnu na ap-bridge nepřipojí se. Na stole mi to ale šlapalo.

Nějaké nápady? Jaký je rozdíl v bridge oproti ap-bridge (krom počtu možných klientů)?

Děkuji za nápady.

Koukal jsi co tam mas skutecne za licenci

Pokud by nemel L4, mod AP bridge by nesel vubec potvrdit.

Pravda tak asi vadnej kus

Výměna přípojky SXT za Cube nepomohla. Chovalo se to stále stejně. wAP vyměněno za jiný kus a vše funguje. Když jsem zapnul wAP opět na stole, tak vše fungovalo opět tak jak má. Jen jsem ho přivezl a zapnul, přepnul na ap-bridge a vše funguje. Tak fakt nevím 😬.

o 5 měsíců později

Teď mi přišel můj první wAP 60Gx3 a nevysílá, ani v bridge, ani v AP bridge. Cube ani na stole ho nevidí. Stává se to? Již mám několik spojů nRay, předpokládám, že nastavení je stejné, ostatně moc toho tam není. Nebo má wAP něco speciálního co je potřeba zapnout? Předpokládám že ne a je to na reklamaci. Co jsem si všiml, tak na nRay v modu bridge na záložce status svítí zvolená frekvence i když není připojen klient. Na tomhle wAP jsem frekvenci v tomto políčku nikdy nevidel, interface je zapnut, režim ap bridge nebo bridge, licence L4, frekvence ručně i auto zkoušeno, region zkoušen, eu i not set. Verze vyzkoušeny 6.45.9 6.48.1 6.48.2, beze změny. Vyzkoušen netinstall verze 6.48.2, taky nic.

Pokud je w60 interface povolené a v nastavení nenabízí auto a kmitočty, tak to opravdu vypadá na reklamaci.

v nastavení to auto a kmitočty nabízí, ale zvolený kanál se nezobrazí na záložce status, tak jak to dělá nRay a Cube. Taky to vidím na reklamaci. Jen jsem chtěl vědět zda se s tím už někdo setkal.

jika Zkuste ještě předchozí verzi winboxu. Aktuální je nějaká rozbitá.

kterou třeba? zkoušel jsem 6.45.9 6.48.1 6.48.2 nevím s čím to konkrétně přišlo, nejdříve jsem upgradoval, ale winbox hlásí factory firmware 6.45.9 tak jsem zkoušel ten a taky nic

• sidi replied to this.

jika Jinou verzi winboxu (aplikace v PC)0, ne routerOS.

Jasný winbox... nevím kam jsem koukal, nicméně ani ten nepomohl. tři různé verze, pro jistotu i webfig, stále stejné. Nevysílá ani nic nenaskenuje. Reklamace.

📡 Telekomunikace.cz