Zdravím mám problém se spojem na cca 1km. Mám zde nasazený spoj AF-5X a náhodně se stane, že spoj někdy jednou denně někdy vícekrát odpojí a znovu připojí jen na úrovni rádia. Už jsem měnil jednotky, ale dělá to pořád. Je zde nejnovější FW V. 4.1.0. Na stejném stožáru mám ještě jeden spoj na cca 2km a jede to s úplně stejným nastavením i FW bez jediného problému. Měl někdo podobný problém ? Děkuji
Ubnt airFiber AF-5X problém
ruseni
Jakej maj signál ty jednotky ?
a co třeba DFS?
Jednotky mají signál -52 a jsou zaměřený naprosto přesně. Na rušení to nevypadá mám to v 5480 kde to je čistý.Spíš bych sázel na ten radar, ale nikde jsem nenašel možnost jej vypnout.
Skuste dat na eth na pevno 100Mbit ak mate auto , to iste na druhom konci kabla. A napajanie skontrolovat.
Zas tieto vraky od UBNT..máme to, a lutujem dňa kedy sme za to vyhodili kopec penazi.
Dajte tomu poriadne FTP káble, koncovky, pritlačte konektor do rádia, za krytku dajte stahovaciu pasku tak aby konektor tlačil dovnútra.
Kábel von z rádia uchytte tak aby postupne nevytahoval konektor z AFka.
dobrý zdroj..
bude klud
Je to fakt takový krám? To máte tu nejnovější ltu verzi? Mne se jedná o použití bod bod. V čistým a potřebuju tam protlacit co nejvíc. Mk víc jak 200m v tcp nedává a proto bych chtěl zkusit něco takovýho. Mimosa a cambium by taky šli ale spíše mi sedí ubnt i napájením apod.
orel005 Takze toto: https://www.discomp.cz/ubiquiti-airfiber-af-5xhd-1gbps-4-8-6-2ghz-cena-za-kus-_d83441.html ?
myslis ze je to nej. volba v pomeru cena/vykon? Ja jsem se dival i potech mimosach, cambiich, ale tam je cena vice + jen aktiv poe + nektere tusim maji jen 80MHz apod... Takze mi to vychazi nejlepe to UBNT..
Mohl bys prosim zkusit kolik to muze jet? naplno.. spis mi jde o to, jestli je to schopno na stole prenaset treba 500M v TCP. Sice bezdrat se spoji na XXXMbps, ale jestli to dokaze protest pres ty procaky apod..
Diky
basty Testoval jsem to a max jsem z toho dostal 370 Mbitu cca. Ale je to na 70 km, takže jako co čekat xD... na stole jsem to nezkoušel. Ale třeba Mimosu ano a to je defakto to stejné. Jak to naladis, už o tom nevíš a frčí i 400 Mbitama. Ale v CZ mi to takhle nefunguje. Vše je záležitost naší PL divize.
jasne... super, to mi takto staci... Diky
Starsi AF5X nam chodi v meste na 1 km OK.
Novsie AF5XHD mame na viacerych miestach mimo mesto, a je to asi taky generacny skok, ako bol z M5 na 5AC. Mame napriklad 8km spoj v relativne nezarusenom prostredi, rychlost stabilne 640/207 Mbps (down/up), 100 MHz kanal. Alebo na hnusne zarusenom sajte, kde bol problem z 5AC vytlacit 50 Mbps, sme si nasli kusok menej zaruseneho pasma na jednej strane, kusok pasma na druhej strane, a s rozdielnymi frekvenciami TX/RX mame stabilnych 160-200 Mbps download a 50-70 Mbps upload.
Co sa tyka problemu s odpajanim spoja - odporucam pozriet logy, uz ma to velakrat v UBNT zariadeniach pomohlo nakopnut spravnym smerom. Mozno sa k nim da doklikat cez web, a urcite sa daju najst cez ssh - najprv pozriet vystup prikazu "dmesg" s hlaskami jadra, a potom tiez syslog (asi /var/log/messages, /var/log/syslog). Na tychto miestach sa zvyknu dat najst informacie o tom, co sa stalo a preco.
Takže problém vyřešil downgrade FW o7 verzí na airFiber AF5X firmware v3.2.3 a už to drží a neodpojuje se to.
Jen pro srovnani.. kdysi jsem zkousel Cambium vs UBNT
Konkrétně Airfiber 5x vs ePMP (2x force 110 PtP), Stejné zisky antén výkony a frekvence.. a Cambium bylo na tom výrazně lépe ohledně stability a propustnosti, cena +- stejná, podotýkám že v dost zarušeném prostředí. Tehdy se tradovalo, že je lepší postavit PtP spoj na Prism raketách než na Airfiberu 5x, propustnost a stabilita podobná za nižší pořizovací cenu. Ale už je to doba