Takze se pridam, mam to same poskladane, Asus P5GC + 6 sitovek merak odberu elektricke energie mi ukazuje pri BT testu 200Mbps FD cca 84W a v klidu nejakych 64W
Tak ja mam pocit, ze to snad neni to same ... o par sitovek vice (mozna i jineho vyrobce) a take neni uveden CPU pocet pameti atd. Jinak pod Win s CPU E6750 (tento jesme nemeril s MT), 2x Seagate SATA II 250GB a momentalne jeste i pripojen Seagate 250GB PATA a merim cca 71 - 75W (myslim, ze jsem ani nevidel hodnotu vyssi jak 120W), kdyz ted pisu do fora,. Ja si nemyslim, ze meri ten muj merak spatne, kdyz napr. u Asus WL-500g meri nekde kolem 7W. Ale jinak nema vyznam se asi dohadovat, jak budu chvila tak to natocim na video a poslu odkaz.
No tak promin, podobny konfig mam poskladany, je tam 6 sitovek, CF karta, jeste tam zustalo pripojene dvd-rom pro test pameti a cpu, pameti tam jsou dve v dualu a kazda ma 1GB, tedy celkem 2GB, jine jsem nemel po ruce, ktere v te desce jedou bez chyb. spotreba 64-84W dle zateze, pod 64W to u me nespadlo
Mozna to chce lepe cist.
1. Ja jsem zmeril odber nekde v rozmezi 71 - 75W a max hodnotau jsem videl mozna nekde do 120W, pod XP SP2 (E6750 ... s timto CPU jsem nemeril odber pri spustenem MikroTiku a take pouze s jednou sitovkou ovsem s PCIe grafikou). Toto mereni je znacne nebjektivni z duvodu maleho vytizeni napr. grafiky atd. ... nakonec jsem napsal, ze to jsou ted momentalni hodnoty videne i primo ted, kdyz pisu do tohoto fora.
2. Pred tim jsem delal Test BT na dvou strojich proti sobe (oba stejne) Intel Pentium Dual-Core E2220 2,40GHz (1MB/800) BOX LGA775, deska Asus 5PGC, 512Mb RAM 800MHz, 256,7 MBit (da se rici bez vykyvu) fullduplex na delce paketu 1500 s nize uvedenymi giga sitovkami proti sobe. Pouzil jsem nize uvedenou sitovku z toho duvodu, protoze je jako jedna z mala funkcnich ve verzich MikroTiku 2.9x . Pokud byla omezen pri BT testu tok FD na 255Mbit tak se ping pohyboval do 10ms a u 254Mbit byl do 1ms. Jinak vytizeni u obu CPU E2220 bylo 100%. Spotreba v rozmezi od 19W do 85W v provozu (spise se nekde pohybuje do 30W !!!! ... a mereno jen v s MikroTikem a pustenym Btestem s vytizenim na 100%). Hodnota pres 30W je pri Btestu spise hodne vyjimecna !
Ja myslim, ze nema cenu se dohadovat. Na to abych nekoho presvedcoval za kazdou cenu, ze merim co merim, tak to asi nema vyznam. Myslim, ze jsem to popsal hodne dobre a podrobne. Urcite k nejake odchylce dochazi, ale ne urcite v radech desitek Wattu. Jine spotrebice s tim merakem odberu dle uvadenych spotreb dase rici vicemene souhlasi. Pokud uz si nekdo mysli, kde teda delam chybu, ci proc merak ukazuje zrovna v sestave s CPU E2220 (vyse jsou uvedeny podrobnosti) a s BT u MT, tak at mi to teda rozumne vysvetli. Rad se priucim. Ja chapu, ze neni mozne dobre merit a porovnavat kdy jeden pocitac je meren s CPU E2220 bezicim jen pod WIN a druhy CPU E6750 s jen MT a sputenem BT. Objektivni by bylo zmerit oboje jak pod WIN tak pod MT, ale k tomu jsem se jeste nedostal.