P.S: Myslím cetin tam má přepážku mezi kabelovou částí a částí kde je RD-Slam a těm to nerosí ne ? Nebo se pletu ? by s tím měli taky jinak asi problém. Je pravda, že třeba ve velké skříni byli větrací mřížky Stego, jako to mají oni.
Vodotěsná skříň na stožár
gemb Ta Mastrelan skříň je prakticky identická jako ten krám, akorát má stříšku přes dveře => nenateče tam. Zkusím ještě vyměnit těsnění za něco lepšího než je ta pěna.
Zapomněl jsem ještě napsat, že je tam poměrně těžká Pb baterka, takže plast nepřipadá v úvahu. Dírku tam svým způsobem mám (mezi kabely v průchodce). Kondenzace by nebyla takový problém kdyby tam ta voda netekla proudem...
whef hele tolik optickych sloupků nemáme, ale zatím je moje zkusenost spíš negativní. Když na to svítí slunce po ránu, tak to chuť rosit mívá. Ono mít v prostupech trubicky je fajn, ale když do toho dofukuješ a nechceš v tom furt hrabat a není tam metr místa nad koncem trubek, tak tam nemáš prostup jen na trubičku. Osobně betonujeme pod patku a koposky pěním studnářskou penou a trubičky zaděláme gasblockem, ale i tak to někdy trochu rosí.
Co do těch skříněk dáváte? Baterie asi nebude moc ráda za tu teplotu v zimě a v létě, ne?
jcltm Je jasné, že se to tam dostává přes přední těsnění. Když tam máš uvnitř těžkou baterku, je možné, že je celá skříň mírně nakloněna dolů, veškerá voda dopadající na vrch skříně teče kolem těsnění a část se pak dostává dovnitř. Zkus jednoduchou věc - vypodlož skříň tak, ať je lehce nahnutá nahoru (přední hrana skříně je výše než zadní), tzn. větsina vody poteče dozadu a ne dopředu.
darklogic Díky za tip. Vodováhou jsem to měřil a vrch skříně je lehoučce nakloněný spíš směrem ke stožáru. Vypodložit to moc nemohu, protože na tom 60mm stožáru jsem rád že jsou matice celé na závitech.
Při nejbližší příležitosti zkusím dát něco nahoru přes ty dveře (i kdyby provizorně kus lina) a nalepit ještě jedno těsnění okolo toho co tam je, aby tam byly jakoby dvě zábrany, aspoň shora.
My máme pár kousků v síti a spokojenost. Nikde ani kapka. Je pravda že u toho uvažujeme a dveře vědomě směrem k větru tedy minimalizovavame boční vítr ale jinak za nás ok s origo držáky
u nás nabízíme tyto venkovní rozvaděče - skříně s ip66 (dle přírubové desky).
tak otázka vlákna je: "Ahoj,
Používáte někdo tyhle skříně?"
Jaké skříně prodáváte asi všichni vědí, ale inzerce patří jinam. Kvalita je jinde, cena také, ale na to se jcltm neptal.
- Upraveno
my pouzivame vsade tieto https://www.cbelektro.sk/eshop/cid/870576/category/skybox.xhtml
a doteraz sme nemali problem so zrazanim vody alebo zatekanim. vzdy to vylozime zvnutra zo vsetkych stran 3cm polystyrenom a je to ok.
polystyren je C1 - tazko horlavy a tak sa moze pouzit na tento ucel - izolacna funkcia.
Este pochopím z vonka polystyrén, ale zvnútra? To vám ešte nezhorelo?
coolerman1 uvnitř kovové skříně? Copak v tom dělají táborák? Jinak ja zas spíš nechápu proč bych použil něco co nemá rackmount, tedy pokud to není na venkovní jištění.
- Upraveno
jopo To sice je, ale to znamená že nehoří bez přítomnosti plamene, zkuste si to zapalovačem jak ochotně bude hořet dokud bude mít plamínek. Viděl jste někdy vůbec jak vypadá zevnitř origo zateplená skří a je jedno jestli ej to rackmount, nebo čistě pro EL. Nehledě nato, že takto upravená skříň už nemá certifikaci pro umístění elektrického zařízení pokud to výrobce výslovně neumožňuje. Je vidět, že jste ještě asi neviděl hořící zařízení ani tak en v důsledku hořících kabelů, nebo hořících plastů jako spíš výpary z kondenzátorů atp