ma niekdo realne skusenosti popripade keby niekdo poskytol na testovanie za primeranu cenu

o 3 roky později

Prosím máte někdo připojenou LifePo4 baterii?
Jak se to chová?
Děkuji a za info.

besito LiFePO4 k tomu připojit nelze, podporuje to jen olovo podle datasheetu.

Jde připojit a po tom co jsme měnili cca co rok olovo s lifepo4 zarim neni problem. Už to jede nékde i druhým rokem. Doporučuji baterku s BMS. Pak se to ohlida samo.

petise No ofiko to nejde a nabíjecí napětí se přeci jenom liší...

jcltm LiFePO4 k tomu připojit nelze, podporuje to jen olovo podle datasheetu.

na jednom sajte mame k EdgePower 48V 150W s LiFePo4, 4x12V v serii, s externym balancerom... ide OK. externy balancer je pri seriovom spajani LiFePo4 nutnostou. s rozdielom napati LiFePo4 a olova sa vysporiadava BMSko LiFePo4 akumulatorov.

jediny problem, ktory vyzadoval specialne riesenie z nasej strany, bol ked do budovy trafil blesk a rozdrbal (aj) zdroj v edgepoweri, takze uz nevyrabal energiu zo siete, ale na baterie este bezal. baterie sa tam nakoniec vybili do nuly, a po vymene zdroja potom novy edgepower nechcel s bateriami pracovat. nakoniec sa zistilo ze BMS baterii dava na svorkach baterii takmer nulu, edgepower to vyhodnotil ako nepripojene baterie, a preto nenabija.
        pomohlo doniest jednu nabitu 12V bateriu a pripojit ju paralelne k jednej zo styroch baterii zapojenych v serii. balancer to rozniesol na vsetky styri baterie, nastartovali sa, a to uz potom aj edgepower zistil ze tam ma 48v bateriu, ktoru ma dobit.

pixall Fajn vědět že to takto lze použít i bez ofiko podpory. Je otázka jestli to bude fungovat s každou BMS, pochybuji že každá umí regulovat nabíjecí napětí - ty levné podle mě spíš zareagují při nevyhovujícím napětí odpojením...

Když jsme u toho, máte někdo ozkoušený nějaký 48V UPS zdroj (max do 300 W) co ofiko podporuje LiFePO4 akumulátory? Mám před sebou stavbu jednoho systému a do olova se mi moc nechce vzhledem ke špatným zkušenostem. Ceny samostatných článků LiFePO4 totiž nejsou vůbec špatné...

petise To je pro mě totální overkill, já tam budu mít peak spotřebu do 100 W a trvale okolo 60 W...

miract Nepotřebuji měnič, jen obyčejný DC UPS zdroj na cca 48 V. Něco jako MEANWELL AD-155C, jenom s podporou LiFePO4...

Původně jsem nechtěl psát, protože jsi se ptal na reálné zkušenosti. Ty bohužel nemám přímo s modelem který požaduješ. Z jinými zdroji tohoto výrobce ale ano. IMCO POWER má nové zdroje a přímo určené pro Life-po.
          https://www.imcopower.sk/produkty/kategoria?query=ls130

petise Můžete mi napsat jak to nastavujete?
            Zdroj jsem koupil a už několik měsíců mi leží na stole bez využití. Původně bylo na stránkách eshopu i v českém návodu napsáno, že podporuje LiFePO4, ale když jsem zdroj koupil a zapojil, v menu zdroje byly jiné položky než v českém návodu a samozřejmě výběr baterie chybí...
            V eshopu mi řekli, že návod zkopírovali z anglického, který byl pro více typů zdrojů a tento konkrétní LiFePO4 nepodporuje...

miract BKE asi LiFePO4 nepodporují, nebo jo? Původně jsem chtěl jít právě do BKE s dohledem a olova, ale ty lithiové články se zdají být podstatně lepší. A cena se při koupi článků + BMS dost přibližuje tomu olovu... Jinak moc díky za tip, tohle vypadá parádně, když teda překousnu tu cenu (chci to do "lepšího" SOHO). S monitoringem přes Modbus bych si pohrál.

ef Trošku jsem to studoval a zdá se mi, že tyto zdroje jsou pouze na napětí baterie 12V.
            a vyšší napětí řeší přes step-up měnič. Což mě osobně nevyhovuje, protože já chci primárně zdroj na 48V a případně step-down měnič na 24V.

• ef replied to this.

pintero
              Model 5105 je pro life-po bez step-up. Stáhni si datasheet a jsou tam všechny modely i s detaily.
              Do racku je tam i model, který má rovnou step-down na 24V. Model 51240508 (51V 5A a 24V 8A).
              Modely 12xx 24xx 48xx jsou na olovo.
              Modely 13xx 25xx 51xx jsou na Life-po.
              Když je tam více napětí, tak je ve zdroji i step-up nebo step-down. Ale modely s jedním napětím neobsahují step-xx.

ef Už na to koukám, ale 300W je pro mě málo...
                Kdyby LiFePO uměl ten Huawei, tak by se mi to líbilo víc :-)

Tak potom:
                  ZDROJ LS1000.H 5115 LiFePO4
                  https://www.imcopower.sk/produkty/kategoria/300w-705

Nebo
                  ZDROJ PS1500.JS 5115 LiFePO4 1U
                  https://www.imcopower.sk/produkty/kategoria/500w-701
                  Na DIN není web a SNMP. Jen kontakty.

V popisu mají špatný popis. Vím že na webu nemají všechno. Podle typu je to to co chceš, popis je očividně k modelu PS1500.JS 1310. Pro více info jim určitě napsat. Nebo zavolat. Dozvíš se pak úplně vše. Pan Neumann bývá osobně v Uherském Hradišti na akci od Kryštofa (mikroexpo).

📡 Telekomunikace.cz