Čau, zkoušel někdo tento router? Testuji to a oproti N2 má cca o 12dB menší výkon na 5G. Tak přemýšlím jestli je to shit nebo vadný kus. Diky

Za mě po zkoušce několika ks jsme tuto značku úplně zavrhli... je to možná jen osobní názor, ale všude kde jsem na to narazil, tak s tím bylo více problému než užitku... jak to u někoho vidím, tak je tlacime do čehokoli jiného... některé typy se dokonce po zahaprovani napájení i resetovali... je pravda ze aktuální modely jsme už netestovali... třeba je to už lepší..

N2 funguje dobře máme hodně kusů i doma a fungují skvěle. Ale mne zajímá ta N4, kterou testují a je špatná ...

N4 jsme instalovali zatím jen pár desítek kusů tak nemůžu hodnotit, vždy hodně noví klienti ještě bez reakce na kvalitu připojení. Ale co se týče modelu: NETIS WF2409E (Ten se třemi anténkama). Tak za poslední rok nainstalováno +- 450ks a neskutečná paráda, nastavení vždy na místě u klienta přes mobil ve dvou krocích do 4min... Doposud žádná reklamace. A porovnání oproti kusům TP-Link/Mikrotik dosah úplně jinde.

To mate jiny model. Ja resim N4 a konkretne tu 5G wifinu v tom. Kdyz dam vedle sebe overenou N2 a N4, tak N4 ma cca o tech 12dB slabsi signal na telefonu. Jdu do vedlejsi mistnosti pres 15cm dutou zed a uz se 5G odpojuje... Nepouzitelne, tak zjistuju jestli je to vlastnost, nebo vadny kus.

Předpokládám, že to bude mít stejný čip, s největší pravděpodobností RTL8812 jako ostatní "AC1200", takže tam problém nebude. Ale antény to má dělané jinak, takže je klidně možné, že může být problém v tom a signál na 5GHz bude podstatně slabší.

petrbacina ano, vše by mělo být stejné i výkon... ale anteny jsou jinak... Mozna je to vlastnost. Pokud jo, tak nedoporucuju koupi nikomu 🙂

basty Zkus tomu urvat pendrek, jak to uvnitř vypadá ;-) Jestli tam narvali plošák na kterém je natisknutá 2,4 a 5ka vedle sebe.

Z mojich skusenosti je cela porucha v tej znacke netis...davame vsade tplink a ziadny problem...

gemb Pokud ovšem nechceš IPv6 ...

Netis jsme taky zavrhli, byť jsme z něho byli ze začátku nadšeni. do dvou let jsme je všechny od zákazníků stáhli zpět, protože po nějaké době začali strašně kravit a bylo to jen pro ostudu.

První netisy s 1 anténou byly mrdky, těch máme doma více demontovaných. Pak dvouantenove byly lepší ale nějak jsme je už nedávali. Pak začal černý netis AC, kterého se držíme roky doteď, který byl teď nahrazen N2.
        My si ty wifiny testujeme. Rychlosti dosahy, překážky, pingy ve vytížení atd. Ten černý netis má prokazatelně lepší dosahy než ostatní routery. Máme otestováno. Máme jich 100kusu. Testoval jsem drazsi Xiaomi routery, mk AC2, tplinky C6 atd. Žádný neměl vyloženě lepší výsledky. Schválně tu mám i tu C6 když jsme uvažovali jestli má smysl si připlácet, ale po testech jsme zjistili že vubec nemá.

basty pokud se sám nevymaze nebo nezačne zlobit

Stale sa omiela dosah...vzdy je to len o nastaveni country, nic ine...netis bol vzdy prehuleny a 20dBm EIRP z toho nikdy neslo, vzdy viac...

drakgon nepamatuju že by se vymazal. A to bychom věděli protože jsou v režimu ap a máme nad všemi správu.

A jak je to u Netise s VLANy nebo IPv6?

Vlany neumí, 6 nějak jo. Nemám otestovany

WF2780 jsme nasadili stovky a ta 5G na nich prostě zlobí :/

wwire Jak zlobi? Ja to nepozoruji.

📡 Telekomunikace.cz