Ahoj, nějakou dobu se potýkám s tím, že mi jednou za čas hned po upgradu vytuhne některý ze zmíněných strojů. Přes winbox stáhnu aktualizaci, začne se rebootovat ale nenaběhne, nerozsvítí se žádný port. Dříve jsem zkoušel upgrade manuální (nahrát soubor do files + reboot), v poslední době spíš automatický download + install.
Prošly mi rukama postupně dva RB4011 a dva hap ac2. Každý z těch čtyř se mi sekl hned po vytažení z krabice, kdy jsem je připojil a chtěl udělat první upgrade. Každý jsem vždy musel oživit netinstallem. Nákup byl postupný, minimálně mezi dvěma RB4011 byl delší časový odstup.
Od té doby mi to některý z nich náhodně zopakuje. Teď se mi sekla např. jedna RB4011 při přechodu z 6.47.8 na 6.48 stable (Factory FW bylo kdysi 6.44.1). Druhá RB4011 prošla před koncem roku v pohodě. Před upgradem dělám backup, nic složitého mi nikde neběhá, v podstatě jen základní nastavení. Po netinstallu vrátím backup a funguju.
Teď naposledy jsem po záseku a netinstallu RB4011 vyzkoušel několikrát po sobě downgrade zpět na 6.46.8 long term a zpět nahoru na 6.48 stable a k dalšímu záseku nedošlo.
Vůbec netuším, čím tyhle náhodné záseky můžou být způsobeny a netroufnu si (naštěstí ani nepotřebuji) upgradovat na dálku. Dokážete mi prosím nějak poradit, na co se zaměřit? Dříve na "bílých krabičkách" jsem tohle nikdy nepotkal.
Díky za každý podnět