pedro4444 bagocina vo firewall nic nie je som vymazal cely config dal len ip adress a ip route a tot vse a stale len 2 mb volne a vsetko s files prec ja tomu enchapem a som aj dokonca deaktivovat nejake balicky co netreba ale stale len 2 mb 🙁 nenapada vas este nieco?
ekrajnak Cisto uvaha: kedysi niektore MK hlasili bad blocks - ak spravne chapem, ide o miesta na flashke, ktore su vadne a nepouzivaju sa. Nemoze sa pamat v hAP jednoducho poskodzovat a tak sa pouzitelne miesto zmensuje?
bagocina ekrajnak V MK v System > Resources je aj hodnota Bad blocks v percentách, @pedro4444 skús pozrieť akú hodnotu tam máš.
pedro4444 0,00% dpc 😃 😃 kua ja to nechapem uz jedine co mi zbyva ist osobne a cez netinstall to nahrat surovo nanovo ale na dialku sa to uz asi neda poriesit to je non sens..
forkman Novější verze ROS jsou větší, takže hAP lite s 3 roky starým ROS se dají upgradovat v pohodě, ale pokud je tam něco novějšího. update balíček už se tam nevejde 😃
crazyape Odinatstaalovat nepotřebné balíčky, smazat vše ne files, vypnout grafovani, reboot. Nikdy sem po tomto postupu neměl problém.
pedro4444 crazyape resetoval som vsetko vypnute bacliky sa mi nedaju dat prec len vypnut a stale mam 2 Mb ide ma z toho srotu hapkove porazit..
sidi pedro4444 Když tam pošlu update skrz system->packages , tak MK použije RAMku a množství místa na disku ho nezajímá.
pedro4444 sidi tak teraz si dal vazne gol... uz vyse mesiaca sa s tym hram a toto ma nenapadlo... predtym som ale ale na starsich verziach skusal a nefungovalo to tak konecne si to vie pouzit ramku... super diki za radu.. tym teda tato tema uzatvorena...
standula pedro4444 https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/File Warning: If device has a directory named "flash" in its file list, then files which you want to be kept after system reboot/power cycle must be stored within it. As anything outside of it is kept within a RAM disk and will be lost upon reboot. Note: this does not include .npk upgrade files as they will be applied by upgrade process before system discards the RAM drive content.