rsaf Uvažoval bych i o 2x24port - nemusí se na jeden vysílač držet nějaký spec. serisní kus, v případě poruchy lze některé věci rychle přeházet do druhého, některé věci i postavit redundantně...
kmotrik rsaf třeba u mě byla podmínka 48V napájení... a třeba HP umí 48V jen u 5130-52 48x GE + 4x10GE ( SFP+ ). U 24P ten vstup pro DC prostě není.
salamander iTomB U ECS4210 bylo strasne slabe CPU, takze ho dokaze rozhodit i trosku komplexnejsi SNMP dotaz, o nejakych stormech na siti ani nemluve. Pak problem kdy QinQ muze byt zaple jenom na vsech portech najednou. Ty novejsi rady jsou v tomhle o hodne napred.
iTomB salamander Me na nem stve omezeni v ip snoopingu a ip sourceguardu. Omezuje i kdyz neni nastaveno, na portu 10 MAC max 🙁
salamander iTomB U DHCP snoopingu muzes nastavit filter-only, ale samozrejme tim vyradis IPSG. https://support.edge-core.com/hc/en-us/articles/900000302783--Enhancement-Support-DHCPSNP-filter-only-mode-via-CLI-WEB-SNMP Ale o tomhle se muzeme bavit jinde, sem to uplne nepatri.
iTomB salamander Hmm mozna jsem to blbe pochopil, protoze to v helpu popsane nemaj a support neporadil. Resil jsem to s nima aj ohledne starych 2000, kde neslo DHCP snooping za sebou :-(
kmotrik standula Tohle jsem řešil drive u TP-linku ale u 5130 mi přišlo škoda ji hned kuchnout 😆 Kuchal jsem takhle 4500 a 3100 kterych bylo dost a bylo možný je testovat ... Ale u té 5130 mi to fakt přišla škoda kvůli záruce