Mam na sieti zobar strojov s 2.9.27 cracknutou L6, da sa zmenit na oficialnu L4 ? Ak ano ako ?
Zmena licencie na 2.9.27 Crac*ed
urcite da, upgradni to na 2.9.50 tim budes mit demo verzi a pak nahod klic a mas legal.
urcite da, upgradni to na 2.9.50 tim budes mit demo verzi a pak nahod klic a mas legal.
Tato problematika zaujala aj mna, nakolko dozrel cas zlegalizovat mikrotiky.
Ked to upgradnem na 2.9.50, bude sa to spravat ako demo po nainstalovani, to znamena, ze budem mat cas 24h na zadanie kluca?
Nestane sa to, ze sa mi MK blokne? Tomu by som rad predisiel.
Ano změní se ti na DEMO na 24h. Pokud ho necháš zapojenej, tak po 24h licence vyprší a blokne se ti.
Takže upgradovat vytáhnout si Soft ID a nechat ho ležet dokud nebudeš mít KEY.
P.S. z crac*ed verze jsem to nezkoušel, takže nezaručuju.
Ja jsem to zkousel slo to v pohode. Samozrejme Demo je 24 a pak ende.
Ako dlho trva vygenerovanie kluca ? Nemozem si tam dovolit ziadne vypadky.
vacsinou to stihnu do 24 hod.
primo pres mikrotik to jde platit kreditkou tak to jde hned, a u i4iwifi si staci preci opsat ten kod a poslat jim to tam a až pošlou klíč tak to tam hodit.
Ako dlho trva vygenerovanie kluca ? Nemozem si tam dovolit ziadne vypadky.
Skús na http://www.atheros.sk mal som ho po dohode za 10 minút doma.
licencie berem z i4 najdlhsie im to zatial trvalo asi 6h najkratsie tusim 15 minut
Skusal som upgrade cr*cknutej verzie 2.9.6 ale po reboote je tam stale 2.9.6.
Asi musim liezt na stoziar :-(
me se to z 2.9.27 v pohode upgradlo na 2.9.50 lec nutno dodat klic, nahral si mu tam instalacni image - pro dany system? tusim ze kdyz na x86 nahodis image pro mips a opacne ze se to nenainstaluje ale radsi jsem to nezkousel :)
me se to z 2.9.27 v pohode upgradlo na 2.9.50 lec nutno dodat klic, nahral si mu tam instalacni image - pro dany system? tusim ze kdyz na x86 nahodis image pro mips a opacne ze se to nenainstaluje ale radsi jsem to nezkousel :)
No, mam skusobnu 2.9.6 na stole, takze experimentovat mozem. Je to wrap, takze tam davam x86. Robim to podla tohto navodu:http://wiki.mikrotik.com/wiki/Upgrading_RouterOS
Image sa mi v pohode uploadne, ale pri reboote si to ani neskrtne a zostane povodna verzia.
No, mam skusobnu 2.9.6 na stole, takze experimentovat mozem. Je to wrap, takze tam davam x86. Robim to podla tohto navodu:http://wiki.mikrotik.com/wiki/Upgrading_RouterOSImage sa mi v pohode uploadne, ale pri reboote si to ani neskrtne a zostane povodna verzia.
a jakou verzi do nej lijes? nevybavim si z hlavy jake omezeni na upgrade ma ta 2.9.6ka - jestli casove jsko vsechny v te dobe, tak tam dej neco starsiho - treba 2.9.20 a pak zase upgrade atd...
mk2.9.6 ? nejaka verze z budoucnosti ?
mk2.9.6 ? nejaka verze z budoucnosti ?
"starsiho" bylo mysleno relativne vuci novym verzim - pokud tam davatreba 2.9.51, tak to fungovat urcite nebude, tak proto starsiho. samozrejme tim nemam namysli starsiho nez 2.9.6 - nepredpokladal jsem, ze to muze nekdo nepochopit ;) jinak nejstarsi verze u ktere vim na 100% ze ma novou licencni politiku je 2.9.30, starsi jsem nezkousel ...
EDIT: tak mne napada, ze to mozna bylo neco jineho nez sarkasticka poznamka k memu predchozimu prispevku - a sice neznalost. v tom pripade:
za predpokladu, ze cislo "6" je mensi nez cislo "51" (ktery splnen je) nemuze byt verze 2.9.6 z budoucnosti, nebot verze 2.9.51 jiz existuje. neco jineho by bylo v pripade verze 2.9.60...