Dobrý den,
chystám se obměnit moje AP. Bude kompatibilní LBE-5AC-16-120 s RBSXTsqG-5acD ???
Popřípadě co od Mikrotiku za AP (našel jsem použe mANTBox 19s).

Děkuji

pou Fungovat to NEBUDE, musíš mít na obou stranách to samé, tedy buď UBNT proti UBNT, nebo MikroTik proti MikroTiku. Tedy buď místo LiteBeam sektoru kup vhodný mANTbox od MikroTiku, nebo místo toho SXT kup LiteBeam.

v pripade pouziti norem 802.11a nebo 802.11ac by to melo jit normalne.

iTomB Má to jednu drobnou vadu - u UBNT AC nelze vypnout Airmax, není tak kompatibilní s 802.11ac. Mixovat to tedy nelze.

Pokudvím, tak ubiquity u AC neumožňuje vypnout AirMAX , takže už to mixovat nelze.

Co vybrat od mikrotiku záleží na určení. Cenově a parametrově by se tomu mohlo blížit RB921GS-5HPacD-15S

Jak psal @jcltm nelze spojit Airmax AC s MIkrotikem.
        pou Kolik klientů tam máš? Nebo je PTP?

jcltm Ja UBNT nejedu, ale schvalne jsem to hledal a nasel, ze to je kompatibilni 😃 no je pravda, papir a web snese vsechno 😃 Tak aspon o tomhle jsem chytrejsi.

Mám 5klientů.
        Nejprve jsem uvažoval o RBSXTG-5HPacD-SA .
        Je to spíše rodinná wifi - anténa je umístěná v ciferníku věžních hodin (plastový ciferník, kovové ručičky - uplně na boku kam ručičky téměř nezasahují). Z toho důvodu jsem chtěl fyzicky větší anténu než malý SXT.
        Je mi jasné - řeknete že ty ručičky jsou naprd a nic tam pořádně nepujde, ale jinde to dát nemohu, proto bych uvítal spíše radu.
        Osobně jsem si myslel, že když máme standardy 802.11 - tak by to kompatibilní být mělo, ale právě na webech jsem našel že díky "AirMAX" to není pravda.

RB921GS-5HPacD-15S
        Vypadá slušně.

Děkuji za rady.

zalezi na tom jak daleko ti klienti jsou, co se tyce anteny, nebyl by snad problem to striknout, a k tematu, ubishit vs mk, radsi bych se drzel jedne nebo druhe znacky a nemixoval bych to...

Trnec znacky mezisebou nelze mixovat, jak bylo psano vyse...

📡 Telekomunikace.cz