Ahoj borci,
jelikož mi stávající ThinkPad začíná ukazovat vztyčený prostředníček, poohlížím se po jeho náhradě. Využil jsem toho, že švagr má Pro M1, který momentálně nepoužívá, a vypůjčil jsem si ho od něj. Stroj je to pěkný, o tom žádná. Ale jsem z něho víc než rozpačitý. Jsou věci čistě systémové které mě štvou, poté platforma a nakonec Applí. Třeba mi někdo z vás poradí jak některé problémy vyřešit. V první řadě je tohle vlastně moje první zkušenost s jablečným systémem... Zpracování je super, display taky, touch bar zajímavý, klávesnice pohodlná. Co mě obzvlášť překvapuje, tak že nejde jednoduše změnit rozlišení. WTF? Pokud nastavím "Více místa", pořád je vše zbytečně kravské. Na 13,3" funguji bez problémů s rozlišením 1920x1080 a 100% škálováním. Zkoušel jsem aplikaci na změnu rozlišení, ale obraz se mi nezdál ostrý. Potom mě překvapilo, že po připojení ext. monitoru nejde vypnout display ntb (pouze režim zrcadlení, nebo rozšířený; vyřešeno nastavením zrcadlení a stáhnutí podsvícení na nulu). A poslední věc na display je, že mě z něj bolí oči a hlava (snížení jasu ani "noční" režim nemají vliv). Klávesnice je pohodlná, ale má nezvyklé rozložení (otázka času a návyku z Windows; určitě se časem poddá).
Teď k otázce SW. Na Win jsem zvyklý na:
- Remote Desktop Manager (od Devolutions) - pro Mac je, i když s omezenými možnostmi
- PuTTY - vlastně používám hlavně pro připojování k Cisco switchům/routerům; nějaká rozumná náhrada?
- WireShark - zatím neřešeno
- WinBox - povedlo se rozhodit; ale proč je stále jen klient pro Win? ...
- Advanced IP Scanner - poprosil bych o doporučení náhrady
- inSSIDer - poprosil bych o doporučení náhrady
- Eagle - poprosil bych o doporučení náhrady
- Android Studio - povedlo se rozchodit
- Visual Studio - zatím neřešno
Určitě se po čas používání objeví další věci, s kterými bych tu, s dovolením, otravoval. Vy, co jste v nedávné době přecházeli z Win na OS X, jak hodnotíte přechod?