pedro4444 s_a_m to nie je pre mna to je pre znameho ale co som sa pytal tak ze nie ze moze byt router aj v mode router cize tam nemusia byt vlan... len ze tam treba zapnut igmp v2 a ze ked to bude robit problem aj igmp proxy ale ked uz som sa pytal konkretne na mikrotik mi nevedeli viac povedat zen amju s tym skusenosti tak pretom ze ci ste sa s tym nahodou niekto nestretol a ako nastavujete v mk multicast ked mate tv alebo to vzdy mate len v bridge vsetko?
pedro4444 a ked to mate ako bridge tak ten multicast ako nastavite na tom mk? staci len v naznakoch a mozno sa uz chytim a zapali mi 🙂 diki
pedro4444 s_a_m Rozumiem len keď ti ich technici mi nevedeli viac povedať skúsim ešte pozostávať on má Slovanet a to Slovanet je ako ružový a oranžový získať niečo technicky môže človeka porazit
ekrajnak Treba rozlisovat ci multicast treba routovat alebo switchovat v L2 (povedzme v spolupraci s IGMP). Ak provider neposkytuje multicast v samostatnej vlane, jedna sa o routing, IGMP nepomoze a Mikrotik to spravit vie, ale nie bez chyb.
pedro4444 ekrajnak podla ich pracovnikov to je mode router.... kedze oni pouizvaju nato TP-Link WR840N tak tym padom to musi byt nastavene v mode router... tam teda netreba v mk nic nastavovat? tak som skusal a bez nastavenia to nejde.... a ked sa dopytoval viac tych technikov tak jedine co povedla musi byt zapnute igmp v2 a ze ked nepomoze igmp proxy.... tak pri tom routing co nastavit?
ekrajnak Treba sa hrat s igmp proxy (v jednoduchych pripadoch) resp. s PIM, ale neverim ze to Mikrotiku chodi korektne 🙂 IGMPv2 s tymto nema absolutne nic. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Routing/Multicast https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Routing/IGMP-Proxy
pedro4444 ekrajnak asi nechodi... oni stale melu ze to staci len povolit ten multicast v danom zariadeni a musi to byt mode routing a ze to musi ist.. ja som skusal dat presne podla toho navodu aj ten prvy priklad a nic.. dal som aj v igmp proxy interface all a potom aj v pim som dal all.. upstream ze netreba zapinat a aj tak nic box sa nechyti... nastavovali ste niekto multicast v mode routing na mk ze co teda by tam este malo sa dat skusit?