• WirelessWIFI
  • Huawei B2368 pomalá wifi 2,4 GHz při WPA2-PSK

Mám nově instalovaný tento modem + router od Vodafone. Vše funguje jak má do chvíle, než nastavím zabezpečení WiFi na pouze WPA2-PSK (druhá volba je WPA/WPA-2). V tu chvíli dojde k omezení rychlosti wifi na cca 3 Mbit/s. Dělá to jen na 2,4 GHz, na 5 GHz to šlape i v čistě WPA2-PSK módu. Mám samozřejmě zamčený firmware B2368_V100R001C00SPC139, zkoušel jsem tam dát tu 85 a s tou to funguje v pohodě, ale zase je horší rychlost LTE. S tou 139 mám okol 28/5 (tarif je 30/5), s tou 85 se dostanu maximálně na 20 Mbit/s, spíš okolo 16 Mbit/s download. Zkoušel jsem jinak snad už všechno. Změna kanálů, změna rychlostí wifi (b/g/n), různá připojená zařízení (2 notebooky, iPhone), hard reset, restarty, bohužel, vše neúspěšně, všude se to chvoá stejně, rychlost max 3 Mbit/s. Opravdu to souvistí čistě s tím nastavením zabezpečení. V kombinované variantě WPA/WPA-PSK to funguje, ve variantě WPA2-PSK dochází k degradaci. Vzhledem k tomu, že změna FW to vyřešila, tak si myslím, že nebude chyba v HW, ale zase je mi divné, že by si na to nikdo ze zákazníků nestěžoval. Na sevisní lince Vodafone nevěděli o ničem a v podstatě mi nic neporadili. Měl by někdo nějaký tip nebo zkušenost? Jinak zatím to řeším dalším routerem za tím Huawei, samozřejmě by se dalo jet i v tom režimu WPA/WPA2-PSK. Jsem na vesnici, úplně si nemyslím, že by se mi tu někdo snažil nabourat do sítě, ale proč, že? Díky moc.

Pokud nejsi spokojen se službami svého poskytovatele, tak ho změň. Většina lokálních poskytovatelů si mimojiné zakládá na kvalitní podpoře a nekašlou na zákazníky jako velcí operátoři.

Nebo snad čekáš, že budeme ve svém volném čase bezplatně dělat technickou podporu pro VDF?

Obrat se sveho operetora, pokud nepomuze stoji za...

Admina prosím o smazání tohoto tématu, které je duplicitní a omlouvám se.

📡 Telekomunikace.cz