Mám nově instalovaný tento modem + router od Vodafone. Vše funguje jak má do chvíle, než nastavím zabezpečení WiFi na pouze WPA2-PSK (druhá volba je WPA/WPA-2). V tu chvíli dojde k omezení rychlosti wifi na cca 3 Mbit/s. Dělá to jen na 2,4 GHz, na 5 GHz to šlape i v čistě WPA2-PSK módu. Mám samozřejmě zamčený firmware B2368_V100R001C00SPC139, zkoušel jsem tam dát tu 85 a s tou to funguje v pohodě, ale zase je horší rychlost LTE. S tou 139 mám okol 28/5 (tarif je 30/5), s tou 85 se dostanu maximálně na 20 Mbit/s, spíš okolo 16 Mbit/s download. Zkoušel jsem jinak snad už všechno. Změna kanálů, změna rychlostí wifi (b/g/n), různá připojená zařízení (2 notebooky, iPhone), hard reset, restarty, bohužel, vše neúspěšně, všude se to chvoá stejně, rychlost max 3 Mbit/s. Opravdu to souvistí čistě s tím nastavením zabezpečení. V kombinované variantě WPA/WPA-PSK to funguje, ve variantě WPA2-PSK dochází k degradaci. Vzhledem k tomu, že změna FW to vyřešila, tak si myslím, že nebude chyba v HW, ale zase je mi divné, že by si na to nikdo ze zákazníků nestěžoval. Na sevisní lince Vodafone nevěděli o ničem a v podstatě mi nic neporadili. Měl by někdo nějaký tip nebo zkušenost? Jinak zatím to řeším dalším routerem za tím Huawei, samozřejmě by se dalo jet i v tom režimu WPA/WPA2-PSK. Jsem na vesnici, úplně si nemyslím, že by se mi tu někdo snažil nabourat do sítě, ale proč, že? Díky moc.