3.4 jsem nahrál do RB600 a už se do něj nemohu dostat, winbox se spojí přes MAC, ale v nastavení je vše šedivé a nejde ani přidat IP na jednotlivé interface, po chvili se winbox odpojí. Nastavil jsem IP pres hyperterminál, winbox tuto adresu vidi ale nespoji se, pres MAC se spoji ale IP tam nastavenou nevidim a po chvilce se zase odpoji. Dělal jsem na tom do 2 ráno. ale na nic jsem nepřišel. :

3.4 jsem nahrál do RB600 a už se do něj nemohu dostat, winbox se spojí přes MAC, ale v nastavení je vše šedivé a nejde ani přidat IP na jednotlivé interface, po chvili se winbox odpojí. Nastavil jsem IP pres hyperterminál, winbox tuto adresu vidi ale nespoji se, pres MAC se spoji ale IP tam nastavenou nevidim a po chvilce se zase odpoji. Dělal jsem na tom do 2 ráno. ale na nic jsem nepřišel. :

divný :( My máme 3.4 na 4kusech RB600 a všude to valí v poho. Přes MAC jsme taky měli problém se přihlásit. Byla tam ještě verze 3.0RC10. Po přihlášení přes SSH a přidání adresy na ET1 se vše spravilo. Pak už se šlo přihlásit winboxem přes IP a upgradovat na 3.4

Zjistili jsme problém s kompatibilou. Pokud mám RB600 (AP) s v3,4 a RB411 (Station) také s v3,4 tak se s 411kou nespojím na AP bridge v režimu Station. Musím na klientovi zapnout Pseudobridge station. Nějakým záhadným způsobem se rozhodí bezdrát, karta vůbec nepřebírá nastavení kanálu atd... z AP. Chvíli net běží, pak se to sekne, pingy prochází jen někam atd... Když dám pseudobridge tak je vše ok a naměřím krásných 5Mbitů a ping mi jde všude po síti. Nesetkal se s tím někdo, nebo nevíte kde by mohl být problém? Zkoušeli jsme dva kusy a v jednom i v3.0 a také bez výsledku. Asi počkat na 3,5.

Mám podobný problém.

RB133 v módu APbridge a jako klienta potřebuju RB333. V režimu station, station pseudobridge i station pseudobridge clone se sice nádherně připojí, ale AP klekne, nejde se do něj dostat horem spodem, vyvolá IP kolizi v síti a v síti se objeví nesmyslný traffic (cca 3-4mbit).

Prosím o radu, jak propojit proti sobě dva RB (jeden AP a druhý klient - bez překladu adres), aby to fungovalo. Díky

Zjistili jsme problém s kompatibilou. Pokud mám RB600 (AP) s v3,4 a RB411 (Station) také s v3,4 tak se s 411kou nespojím na AP bridge v režimu Station. Musím na klientovi zapnout Pseudobridge station. Nějakým záhadným způsobem se rozhodí bezdrát, karta vůbec nepřebírá nastavení kanálu atd... z AP. Chvíli net běží, pak se to sekne, pingy prochází jen někam atd... Když dám pseudobridge tak je vše ok a naměřím krásných 5Mbitů a ping mi jde všude po síti. Nesetkal se s tím někdo, nebo nevíte kde by mohl být problém? Zkoušeli jsme dva kusy a v jednom i v3.0 a také bez výsledku. Asi počkat na 3,5.

Reportovali jste to litevcum ? pokud ne, chtelo by to, jinak to hned tak neopravi...

x86 prechod z 2.9.40 ma 3.4 Krasne a bez problemu na CF karte

Tak jsme odeslali hlášení o chybě, snad s tím něco udělají. Docela nám to tu hoří i když ten Pseudobridge station běhá fakt moc pěkně.

tak a teraz mi vsetci povedzte co tu vypisujete NO PROBLEM !!!!

vsetci pouzivate R52 ?????

pretoze som zaznamenal jednoznacnu nekompatibilitu CM9, CM10,CM11 a TPLINK, minimalne pri pouziti R502

CM9 CM10 a CM11 je proti R52 doslova odpad, kdyz mas pri vymene jenom karticky rozdil v signalu i 10 Db tak to uz o necem mluvi.

CM9 CM10 a CM11 je proti R52 doslova odpad, kdyz mas pri vymene jenom karticky rozdil v signalu i 10 Db tak to uz o necem mluvi.

Nevím kolik jsi těch karet zkoušel ale u CM9 a R52 není žádný rozdíl, možná s měl nějakou šit várku. CM10 je odpad, s tím souhlasím, CM11 nemůžu posoudit nezkoušel jsem.

CM9 je sázka na jistotu, pokud nejsou po nějaké "bleskové" akci napůl hluché, je to prostě kompaktibilita a klasika, CM9kou nic nepokazíš

Nevím kolik jsi těch karet zkoušel ale u CM9 a R52 není žádný rozdíl, možná s měl nějakou šit várku. CM10 je odpad, s tím souhlasím, CM11 nemůžu posoudit nezkoušel jsem.

CM9 je sázka na jistotu, pokud nejsou po nějaké "bleskové" akci napůl hluché, je to prostě kompaktibilita a klasika, CM9kou nic nepokazíš

no tak to by si sa cudoval ako CM9 c RB600+RB502 nadherne blbne

A ty by si sa vobec nemal cudovat, ale citat forum. RB502 nieje kompatibilne s RB600

presne CM9 zadny problem mam vsude, CM10 je horsi, CM11 jsem se docetl ze dost odchazeji a R52 je snad temer stejna jako CM9 ale ma o neco horsi citlivos.

několik desitek CM9 a několik možná i stovek R52, když jsem zjistil jak zasadni rozdil mezi nimi je tak jsem si dal tu praci a CM9 jsem odevšud stahnul a nasadil R52, rozdil na spoji bod-bod byl od 6 do 10 Dbi pouze vymenou karticky.

CM9 jsem radeji zpracoval na kratke vzdalenosti do RB133C ke klientum nez z toho delat bod-bod spoje na kterych bezi cela sit.

kdyz to schrnu, tak nevim ktery karty jsou lepsi CM9 nebo R52 ?

Pokazde je jine info.

doporucuji vyzkouset, ja tomu taky neveril a pak jsem na to jenom cumel :-)

A ty by si sa vobec nemal cudovat, ale citat forum. RB502 nieje kompatibilne s RB600

RB600+RB502 je kompatibilne a mame to nasadene funkcne, ale ako pisem hore je tam vyhradna podmienka pouzitia R52, nic ine nepobezi

Potvrdzujem ze RB600+RB502 ide uplne bez problemov. Ale len s R52kami. Jeden celz den sme skusali rozne ine karty a po par minutach prestali vysielat a scanovat.

Potvrdzujem ze RB600+RB502 ide uplne bez problemov. Ale len s R52kami. Jeden celz den sme skusali rozne ine karty a po par minutach prestali vysielat a scanovat.

presne tak

Na RB333 s ver. 3.4. mám na každém wlanu jeden hotspot. Po disable všech 3 hotspotů a následném zapnutí se stalo, že naběhl jen jeden. Přitom se to tvářilo, že jedou všechny. Enable/disable nepomohlo. Pomohl až reboot. Už mi a hlavně mým klientům dochází trpělivost s verzí 3.X.....

📡 Telekomunikace.cz