Řeším tu duchařinu v té podobě, že notebook s Win10 se mi na jedno AP Unifi AC LR připojuje dvakrát na jedno SSID (resp. říká to connect list i log(dostává 2x IP )).

Schválně přikládám screeny, aby to bylo vidět.
Otázka zní: setkal se s tím někdo? Případně jak jste to vyřešili?
Proč to řeším: klient si stěžuje na výpadky/lagování při video callu a sledování videí.
Přípojka se zdá být ok. Ostatní klienti bez závad. Restart všech síťovejch věcí bez efektu.

Co ovladače bezdrátový síťovky na té W10 stanici? Co je to za kartu?

vecino je to nějakej zánovní noťas. Značku a typ si vyžádám a postnu. Ted to z controlleru nejspis nevyctu.

Pokud to nedělají ostatní klienti, tak bude něco špatně v tom ntb. Nový nebo ne nehraje roli - i v něm může být něco špatně. Pokud je tam například Intel bezdrátová karta, tak si stáhnout poslední ovladače.

Spíš je zajímavý, že jedno připojení má super signál a druhý zase špatný signál. Jako by to bylo 2,4/5 GHz najednou, což jsem už viděl a nedávno mě to ještě šlo i na telefonu, než s nějakou aktualizací Androidu ta možnos zmizela. Avšak podle použitého kanálu 48 to vypadá jenom na jedno pásmo. Nemá ten noťas dvě síťovky, nebo nemá v USB strčený nějaký Wi-Fi přijímač bez anténky? Ještě teretická možnost, co připojení, to jeden chain, to by zas ukazovalo na problém s ovladači bezdrátového adaptéru.

📡 Telekomunikace.cz