gemb gemb ano máš pravdu až na to že ten switch na gumových packách a nestíněné kabely ti nepomůžou protože bohužel i jednotky ubiquiti jako je rcoket jsou uzemněné i jednotky případně přez anténu, takže se to potká nahoře na stožáru.
Stačí to galvanicky oddělit a to se mi povedlo u ES8 a ES16 kde jsem použil sd200C a tím to oddělil. Až na jeden sajt to všude chodí v pořádku. Jeden zdroj 48V s Aku a mám +48 větev pro ubnt switch a -48 pro ostatní hardware. Provozujeme všude hromadu starších ale dobrých ericssonu které jsou -48 a Huawei které jsou taky -48 tam přez to nejede vlak. Na všechny sajty se daly fdx pojítka, i když starší tak vždy fdx aby jsme dosáhly požadované kvality služeb. Ale tahle zprznenost od ubnt a Mikrotik mě už dohání k šílenství. Když dáš oddělovací transformátor tak to vyřeší, ale teď jsem taky na štíru u těch větších switchů zkrze to ze n chci stackovat ty 8p nebo 16p ale chtěl jsem nahradit za 24-48 a najednou zjišťují že to je už moc nákladné. I na držení náhradních zdrojů. Protože vždy se najde nějaký Tatar co to zvládne odpálí. Teď posledně jeden klučina co jsme ho měli ze školy na praxi, nevím jak, ale připojil něco z -48 na -48V svorky, nikdo mi to vlastně doteď nevysvětlil, byl jsem na dovolené.
Ale to tu fakt nikdo nepoužívá 48V a k tomu zálohování? :-D