Zdravím,rád bych se zeptal zda někdo neví proč mne omni připřihlášení z winboxu vyhodí,naloguji se a vypadá jak by zatuhl,pak můžu chvíli něco dělat a pak mne vyhodí,přez mac-telnet v pohodě žadný problém,pingy ok...lidi jedou...verze 63.4.2.Jede tam dynamické routování,ip kolidace není....Jde o to že nenahraji ani novou verzi-vyhodí mne,ale když se připojím přímo na vysílač pod ním tak je to v pohodě...
Mikrotik Omni
Ahoj, předpokládám OSPF? Taky jsem to řešil, packety ti jdou jinou cestou tam a jinou zpět. Stává se to, když vystupuješ pod IP routeru nebo IP počítače, který není v OSPF, ale přistupuješ na IP která je za jiným routerem, kdy ten provoz jde přez tvůj router (jeho IP nebo PC), hlavní nebo nějaký další router, pak router co drží subnet na který přistupuješ a ten to vrací přímo tobě, protože se ty routery napřímo vidí. Snad jsem to dobře vysvětlil. Zkrátka aby ti tohle nedělalo, musí být tvoje zařízení taky zapojený v OSPF.
- Upraveno
Děkuji za nápad,ale už vyřešeno,zapomněl jsem zrušit stejný ip rozsah v ospf na druhém routru(původním)-přidával jsem další..