Řeší se to na TP-Link fóru, na CZC atd.. k wifi(2,4) se nedá připojit do restartu routeru. Stává se to skoro denně. Setkali jste se s tím? Vyřešilo se to s beta FW nebo OpenWRT?
Díky za podělení se.
Problémy s Archer C6
Na jakém FW se to děje? Nic takového jsme nevysledovali. Mezi zákazníky jich máme několik stovek, naprostá většina FW 1.3.5 a 1.3.6 a na wifi zapnutý Smart Connect.
taky jich mám mezi lidma stovky a udělali mi to 2 kusy v jedné domácnosti, dal jsem jim jiné a už se jim to nestalo a ty 2 zlobivé kusy mi jedou doma a taky už se to na nich nestalo
dělo se mi to na 1.3.5 ale 1.3.6 to vyřešila....
To je hádam normálna vec, že keď sa router reštartuje, tak sa nedá pripojiť.
Možno by bolo skôr zaujímavé prečo sa skoro každý deň reštaruje.
Za istých veľmi špecifických okolností to robia akékoľvek routre v ktorých je OpenWRT firmware a to aj ten firemný, ktorý je len upravený. Robí to aj Mikrotik keď sa do neho nahrá openWRT. Podotýkam, že musia existovať veľmi špecifické podmienky, ktoré súvisia aj s klientom a jeho driverom.
mě to právě dělalo na 1.3.6, prostě 2,4 wifina zdechla a nešla ani nascanovat, po restartu to jelo normálně
Inak toto je známa zamŕzacia chyba, ktorá je v openWRT od čias 802.11n. Pravdepodobne súvisí s funkciou "channel auto", pričom s jej vypnutím problém nezmizne. Zamrznutie spôsobí frame, ktorý obsahuje chybu v dátach a to len v čase príjmu AUTH/ASSOC frame. Je možné, že pre managament framy to má vypnutý filter, ktorý odstraňuje chybne prijaté framy a to z dôvodu funkčnosti funkcie "channel auto", ktorá potrebuje aby hardware posielal do drivera všetky framy, nielen tie správne prijaté. Driver by to mal ovšem správne ošetriť.
K zamrznutiu príde ak klient vypadne zo siete a pokúša sa znovu pripojiť pričom sa mu to nedarí a scanuje furt dokolečka. V niektorom okamihu posielania AUTH/ASSOC framov to zamrzne. Stáva sa to veľmi zriedka a je to závislé na nastavení vysielacieho výkonu na klientovi. Čím menší výkon, tým menej čašto to zamŕza. Pravdepodobne to súvisí s odrazmi signálu od prekážok a prekážky a vzdialenosti od stien máme každý iné.
Dosť pochybujem, že to vyrieši niekto iný ako autor openWRT.
- Upraveno
peyrak
Taky jsem to teď řešil s verzí 1.3.6. Našel jsem někde i verzi 1.3.7 ale tím jsem ho odrovnal úplně.
Zákazník musí cca jednou denně, většinou když po nějaké době přijde domů, restartovat router.
Ale zas někomu v domácnosti to dělá a někomu ne, tak ještě aby to nebyl problém jen konkrétního zařízení.
No u nas to vypadalo na nejaky zasah do DNS, pingy skrz prochazely, ale router neodpovidal apod. Pomohlo full tovar, prehrani FW a jine nastaveni SSID/WPA2...
já mám s těmito routery jiný problém a to je mizerná rychlost po LAN pokud není vše gigabit. Pokud do něj zapojím druhý router který má jen FE tak rychlost za ním na kabelu je žalostná (kolísá mezi 30-60Mb/s) - chová se to úplně stejně i na PC - gigabit naměřím 400Mb/s bez problému a přepnu na 100Mb/s a jsem opět hluboce pod 100Mb/s.
Jinak ano... pár kusů jsem měl vadných že nejelo jedno wifi, a jeden byl hned od novoty s nefunkčním eth2... krom toho stovky kusů běhají jako víno. Za mě je to nejlepší wifi router v poměru cena / výkon.
Beamforming jsem zapomněl vyzdvihnout...
Stává se u Archer C6 routerů často, že po aktualizaci originálního firmware jsou nefunkční (zřejmě bricknuté)?
- Upraveno
Ne. Nestalo se nám to ani jednou. Na 2ks se stalo po přepnutí do bridge, že hesla web administrace a bylo potřeba reset do továrního nastavení.
Já jsem takto aktualizoval pouze jeden a ten zůstal nefunkční. Aktualizaci jsem prováděl přes funkci, která na to je přímo v menu. Stažení firmware a jeho aktualizace proběhla normálně, pak automatický restart a po něm ticho po pěšině. Nereagoval vůbec na nic. Když jsem to konzultoval s jejich technickou podporou, říkali, že někdy se to stane a že je to na výměnu.
radek_kovacik
Taky se mě to stalo. Našel jsem na webu nějakou nejnovější a už se neprobral.
Nahrál jsem tam pak přes tftp OpenWRT a funguje. Ale ještě jsem ho nikomu nenamontoval
tom_sek Na to právě jsem se chtěl taky zeptat, zda existuje způsob, jak to zpětně zprovoznit. V tomto případě šlo o záruční kus, takže se vyměnil, ale raději se ptám, když by se to stalo znovu a po záruce. TFTP funguje i bez funkční L3 komunikace?
radek_kovacik
Nevím přesně jak to komunikuje, ale když nešel (po chybě upgrade fw) vyresetovat ani nejel web, pomohlo toto:
https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_c6_v2
Nevím no, máme jich mezi lidma přes 300ks a u žádného se nám to nestalo. Vždy aktualizováno přímo z routeru, kdy si natáhl FW sám. Akorát prvních pár s verzí FW myslím 1.1.0 se dělalo přes ruční upload než přibyl ve verzi 1.2 autoupdate.