mě to právě dělalo na 1.3.6, prostě 2,4 wifina zdechla a nešla ani nascanovat, po restartu to jelo normálně
Problémy s Archer C6
Inak toto je známa zamŕzacia chyba, ktorá je v openWRT od čias 802.11n. Pravdepodobne súvisí s funkciou "channel auto", pričom s jej vypnutím problém nezmizne. Zamrznutie spôsobí frame, ktorý obsahuje chybu v dátach a to len v čase príjmu AUTH/ASSOC frame. Je možné, že pre managament framy to má vypnutý filter, ktorý odstraňuje chybne prijaté framy a to z dôvodu funkčnosti funkcie "channel auto", ktorá potrebuje aby hardware posielal do drivera všetky framy, nielen tie správne prijaté. Driver by to mal ovšem správne ošetriť.
K zamrznutiu príde ak klient vypadne zo siete a pokúša sa znovu pripojiť pričom sa mu to nedarí a scanuje furt dokolečka. V niektorom okamihu posielania AUTH/ASSOC framov to zamrzne. Stáva sa to veľmi zriedka a je to závislé na nastavení vysielacieho výkonu na klientovi. Čím menší výkon, tým menej čašto to zamŕza. Pravdepodobne to súvisí s odrazmi signálu od prekážok a prekážky a vzdialenosti od stien máme každý iné.
Dosť pochybujem, že to vyrieši niekto iný ako autor openWRT.
- Upraveno
peyrak
Taky jsem to teď řešil s verzí 1.3.6. Našel jsem někde i verzi 1.3.7 ale tím jsem ho odrovnal úplně.
Zákazník musí cca jednou denně, většinou když po nějaké době přijde domů, restartovat router.
Ale zas někomu v domácnosti to dělá a někomu ne, tak ještě aby to nebyl problém jen konkrétního zařízení.
No u nas to vypadalo na nejaky zasah do DNS, pingy skrz prochazely, ale router neodpovidal apod. Pomohlo full tovar, prehrani FW a jine nastaveni SSID/WPA2...
já mám s těmito routery jiný problém a to je mizerná rychlost po LAN pokud není vše gigabit. Pokud do něj zapojím druhý router který má jen FE tak rychlost za ním na kabelu je žalostná (kolísá mezi 30-60Mb/s) - chová se to úplně stejně i na PC - gigabit naměřím 400Mb/s bez problému a přepnu na 100Mb/s a jsem opět hluboce pod 100Mb/s.
Jinak ano... pár kusů jsem měl vadných že nejelo jedno wifi, a jeden byl hned od novoty s nefunkčním eth2... krom toho stovky kusů běhají jako víno. Za mě je to nejlepší wifi router v poměru cena / výkon.
Beamforming jsem zapomněl vyzdvihnout...
Stává se u Archer C6 routerů často, že po aktualizaci originálního firmware jsou nefunkční (zřejmě bricknuté)?
- Upraveno
Ne. Nestalo se nám to ani jednou. Na 2ks se stalo po přepnutí do bridge, že hesla web administrace a bylo potřeba reset do továrního nastavení.
Já jsem takto aktualizoval pouze jeden a ten zůstal nefunkční. Aktualizaci jsem prováděl přes funkci, která na to je přímo v menu. Stažení firmware a jeho aktualizace proběhla normálně, pak automatický restart a po něm ticho po pěšině. Nereagoval vůbec na nic. Když jsem to konzultoval s jejich technickou podporou, říkali, že někdy se to stane a že je to na výměnu.
radek_kovacik
Taky se mě to stalo. Našel jsem na webu nějakou nejnovější a už se neprobral.
Nahrál jsem tam pak přes tftp OpenWRT a funguje. Ale ještě jsem ho nikomu nenamontoval
tom_sek Na to právě jsem se chtěl taky zeptat, zda existuje způsob, jak to zpětně zprovoznit. V tomto případě šlo o záruční kus, takže se vyměnil, ale raději se ptám, když by se to stalo znovu a po záruce. TFTP funguje i bez funkční L3 komunikace?
radek_kovacik
Nevím přesně jak to komunikuje, ale když nešel (po chybě upgrade fw) vyresetovat ani nejel web, pomohlo toto:
https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_c6_v2
Nevím no, máme jich mezi lidma přes 300ks a u žádného se nám to nestalo. Vždy aktualizováno přímo z routeru, kdy si natáhl FW sám. Akorát prvních pár s verzí FW myslím 1.1.0 se dělalo přes ruční upload než přibyl ve verzi 1.2 autoupdate.