Můj názor:
V první řadě si je potřeba uvědomit o jaké skupině "ISP" se tu bavíme. De-facto sleduju, že se tu na fóru vyskytují dvě skupiny.
Skupina 1): Solidní ISP, kteří nabízejí /nebo se snaží nabízet/ kvalitní služby, s profesionálním tech. zázemím, s lidmy, kteří do dané problematiky "vidí", většinou to provozují jako firmu, popř. Občanské Sdružení a tihle podle mého názoru nemají zapotřebí uživatele jakkoli omezovat.
Skupina 2): Všichni Vencové a Jarini z Horní Dolní, kteří maj doma DSL od Melounů, jeden RouterBoard, všesměr a na to maj připojený ostatní Jariny z vesnice. A samozrějmě v "G"..proč taky ne, když ty data jedou tak rychle..Mají mezi sebou např. dohodnutý nějaký pravidla a využívání linky apod a všichni si spokojeně brouzdaj po netu. A pak jednou, se Jarin s Vencou pohádaj, protože Venca "dělá" Jarinovi do jeho "buchty" a tak si Venca řekne, že aby ho teda nasral ještě víc, přestane dodržovat nějaký nepsany pravidla. Rozjede p2p, Rapid, FTP a dává lince pělně na prdel... A samozřejmě Jarin, který nemá vůbec páru o nějakým manglování, queues apod je z toho zoufalý, tak ještě s pomocí posledních volných kilobitů z linky a mocného vyhledávače na Seznamu /o Googlu se nebavme/, najde tohle diskuzní fórum, přejde do sekce Konfigurace a dál snad ani nemusím pokračovat.
Kam se řadíte Vy? Nebo začneme udávat v reklamách a inzercích na naše služby tři hodnoty?
SUPER RYCHLÝ INTERNET 4Mbit ZA 299.-
stahování s fileshare serverů 1Mbit
stahování s p2p sítí 256kbit
Takhle by ste to chtěli? Já rozhodně ne...
SRY za OT, ale musel jsem.