Dobrý večer, řeším tu zapeklitý problém. Modem ZTE WF830 s datovou SIM od T-Mobile, neomezená data. Připojeno k silnému vysílači, 1800 + 800 MHz. Speedtest download ok, avšak upload nepřeleze 40 Mbit. Má někdo zkušenost, jestli ten upload omezuje modem, nebo přímo operátor? Jednotku jsem zkoušel i na jiném vysílači, ale chová se to úplně stejně. Jiný modem nemám možnost vyzkoušet.
LTE jednotka ZTE WF830, omezený upload?
Normální stav. Upload je vždy menší. Neřeš.
Inu LTE.
Bude menší, to chápu. V zimě jsem měřil s Huawei B2338-168 u stejnýho operátora 60-70 Mbit upload. Teď speedtest vyskočí na 40 Mbit a drží, prostě jako by to bylo uměle zaříznutý. Osobně si myslím, že je to tou ZTE jednotkou, to je krám, že to svět neviděl. Nastavení ohledně LTE žádný, novější firmware není k nalezení. Jediný co jsem našel, kdybych měl jednotku od PL opa Play, tak že je novější fw, který tvoří účet smartadmin /na který by mi PL podpora ZTE oproti serial number poslala heslo.
- Upraveno
Vision2020 co by si chtel nastavovat na strane LTE? To ma dela op a ne user.
To je klasika co mě nepřekvapuje. Prostě si na BTSky pustí víc klientů než je zdrávo a pak to musí zařezávat. Mám stejnou osobní zkušenost z chaty... zezačátku oukej, ale jak přibývalo lidí tak to šlo do kopru. Řešeno s technikem t-mobile, který to potvrdil "že nás tam je moc". Doporučil požádat o slevu nebo ukončit smlovu.
kozlicek to je pravda, běžnej user by to rozhrabal a pak si akorát stěžoval, že to nefunguje ale jelikož nějaké znalostí mám, tak jsem se tomu chtěl podívat na zoubek. A po probdělé noci, googlení, telnetu se nakonec podařilo. Výsledkem je zjištění, že problém je v přetížené BTS band 20. Samotný B3 vytáhne cca 100/40. Při bondingu obou pásem cca 130/40.
- Upraveno
Vision2020 no ale to uz psal kolega výše ze je přetížená bts, klasika u LTE, stim nic nenadelas.(max. prechod k jinemu opu ci jinou technoligii.)
Můžu se ještě k tomu zařízení zeptat? Je teď v inzerátech vcelku často nabízeno jako "5G". Myslí se tím mobilní 5G síť, nebo si to prodávající pletou s 5G wifi? Nezdá se mi, že by ze 4G zařízení udělala 5G třeba změna firmwaru... Nicméně O2 to v 5G sekci podpory má... https://www.o2.cz/osobni/podpora/zapojeni-internet-vzduchem/nastaveni-internet-5g
Díky za radu!
Alcazar_cz je to klasická LTE jednotka, zakončení ethernet. Byla nabízena v setu s WiFi routerem.
- Upraveno
jestli ji chces tak ti ji za drobny peniz necham.