Dobrý večer, řeším tu zapeklitý problém. Modem ZTE WF830 s datovou SIM od T-Mobile, neomezená data. Připojeno k silnému vysílači, 1800 + 800 MHz. Speedtest download ok, avšak upload nepřeleze 40 Mbit. Má někdo zkušenost, jestli ten upload omezuje modem, nebo přímo operátor? Jednotku jsem zkoušel i na jiném vysílači, ale chová se to úplně stejně. Jiný modem nemám možnost vyzkoušet.

Normální stav. Upload je vždy menší. Neřeš.

Bude menší, to chápu. V zimě jsem měřil s Huawei B2338-168 u stejnýho operátora 60-70 Mbit upload. Teď speedtest vyskočí na 40 Mbit a drží, prostě jako by to bylo uměle zaříznutý. Osobně si myslím, že je to tou ZTE jednotkou, to je krám, že to svět neviděl. Nastavení ohledně LTE žádný, novější firmware není k nalezení. Jediný co jsem našel, kdybych měl jednotku od PL opa Play, tak že je novější fw, který tvoří účet smartadmin /na který by mi PL podpora ZTE oproti serial number poslala heslo.

To je klasika co mě nepřekvapuje. Prostě si na BTSky pustí víc klientů než je zdrávo a pak to musí zařezávat. Mám stejnou osobní zkušenost z chaty... zezačátku oukej, ale jak přibývalo lidí tak to šlo do kopru. Řešeno s technikem t-mobile, který to potvrdil "že nás tam je moc". Doporučil požádat o slevu nebo ukončit smlovu.

kozlicek to je pravda, běžnej user by to rozhrabal a pak si akorát stěžoval, že to nefunguje 😀 ale jelikož nějaké znalostí mám, tak jsem se tomu chtěl podívat na zoubek. A po probdělé noci, googlení, telnetu se nakonec podařilo. Výsledkem je zjištění, že problém je v přetížené BTS band 20. Samotný B3 vytáhne cca 100/40. Při bondingu obou pásem cca 130/40.

Vision2020 no ale to uz psal kolega výše ze je přetížená bts, klasika u LTE, stim nic nenadelas.(max. prechod k jinemu opu ci jinou technoligii.)

o 5 měsíců později

Můžu se ještě k tomu zařízení zeptat? Je teď v inzerátech vcelku často nabízeno jako "5G". Myslí se tím mobilní 5G síť, nebo si to prodávající pletou s 5G wifi? Nezdá se mi, že by ze 4G zařízení udělala 5G třeba změna firmwaru... Nicméně O2 to v 5G sekci podpory má... https://www.o2.cz/osobni/podpora/zapojeni-internet-vzduchem/nastaveni-internet-5g
      Díky za radu!

Alcazar_cz je to klasická LTE jednotka, zakončení ethernet. Byla nabízena v setu s WiFi routerem.

jestli ji chces tak ti ji za drobny peniz necham.

📡 Telekomunikace.cz