Zdravím a prosím o rady.
Provozuji několik P2P spojů LHGG (cca 500 m). Spoje jsou v bridge. Verze 6.48.3.
Dvě klientské jednotky (station bridge) mi dělají náhodně částečné odpojování - provoz přes spoje dál běží, ale samotná jednotka je přes IP nedostupná. Nastává to i několikrát za hodinu, někdy až po několika dnech a trvá to desítky sekund až jednotky minut a pak to samo naběhne. Výjimečně je třeba jednotku restartovat.
Zmínky jsou i na MK foru, ale není to vyřešené.
Zkoušel jsem bridgi dát admin MAC adresu z ether1 portu, vypnout STP, vypnout Flow Control a nic.
Pokud sleduji ARP tabulku sousedních jednotek, tak fungující jednotky mají atributy DC (dynamic complete) a nefungující jen D. Nedohledal jsem, co přesně znamená "complete".

Pokud by měl někdo nějaký nápad.
Díky
Mirek

Mě to po upgrade dělá taky. Spoj LHG60 fungoval v pohodě, akorát jsem chtěl zkusit vyšší kanály na novějším fw a začlo se to srát. Je to mrd* verze.
Dělá mi to i na nově postaveným přeskoku Cube60ac.

Mne to děla náhodné na siti už od prvních verzi lhg60 co vysly nezávisle na verzi FW. Včera byl speciální večer kdy to udělalo asi 10 spojů mezi 20:00-21:00. Někdy to neudělá i půl roku a některé spoje to nedělají vůbec. A nedělá to jen LHg ale i nray a nebo wap60 vs wap60 v stouracovych antenach. Včera to udělala i jedna antena v ptmp... snad poprvé.

Takže to vypadá, že to je vlastnost ARM systémů pro 60 GHz.
Doufejme, že to příští verze vyřeší. Zmínku o zlepšení stability W60 tam už mají.
Díky za reakce.

Jen pro informaci - jak se to projevuje? Jednotky se rozpojí? Nebo normálně vše jede a jen se na ně přes winbox nejde dostat? Jde to vidět v dohledu (např v dude apod.)?

Jak jsem již psal. Provoz přes jednotky jede normálně dál. Nejde se na ni připojit ani MAC Telnetem a v DUDE je červená.

Díky za info. Máme pár 60G spojů s 6.48.1 a zdá se to OK, ale hodím si to pro jistotu taky do sledování...

Verze 6.48.X tuhle vlastnost dost eliminovala, ale dělají to jen určité kusy 60GHz MK na ARM. Někdy to přejde samo, někdy je nutné rebootovat jednotku.

Nám se to projevuje jen s rozpadnutím rádia.

📡 Telekomunikace.cz