david2006 Zdar jak sviňa, bardi moji. Uvažuji že pro specifický účel pořídím na pár míst tenhle nejlevnější Mikrotik snad oboje označení jsou stejná. Wifina bude čistě pro ovládání zásuvky a sporadické připojení notesu jednou za uherskej rok jinak pojede jedno zařízko po ethernetu ne moc datově náročné. Takže máte s ním nějaké zkušenosti jestli nevytuhává případně moc nedává podmínky na půdě či prostě něco proč to nezvolit jako zařízení které nastavíte a zapomenete? Počet portů mi stačí a od dosahu té wifiny si moc neslibuju stejně.
hapi je to stejné jako hap lite, cap lite, map lite. map. Takže záleží jak a čím to chceš napájet atd.. protože hap mini ani lite nemají poe in. Po nákupu to upgradni na poslední stable verzi a pojede to bez problémů.
david2006 Díky, to PoE mě mrzí a ještě i 5V sračku tam dali, což je blbý kvůli hypotetickému zálohování na 12V toho co za tím chci provozovat , ale teoreticky to nikde nebudu potřebovat, tak snad pohoda.
myghael Na pár místech jsem k podobným účelům tyhle malé laciné mikrotiky nasadil a osadil malými DC/DC měniči a nevím o tom, to tam dřív odejde to, kvůli čemu tam je ten MikroTik.
david2006 Tak jsem se dostal do problému že mám nějaké kusy které jsem kupoval před cca měsícem a mají verzi 6.47.9 a asi kvůli málo místu - píše mi jednou 42 procent podruhé 41 procent mi vybalený Haplite nejde přehrát na verzi 6.48.4 ani 5 ani 49.1. Přitom ty předchozí haplity co jsem před cca 2-3 měsici nasazoval normalně na 6.48.4 přehrat šly. Našel jsem k tomu na netu jen tohle: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=144719 A tedy nevím jestli je to vlastnost která má obohatit uživatele tím že to nejde updatnout.
s_a_m Ono to jde ale musíš vyhzet ty balíčky který nepotřebuješ a aktualizovat Rico pak to jde. Já tu měl taky pá hap litu který tohle dělali. Prostě málo paměti.
s_a_m Pokud se ti podaří aktualizovat na verzi 6.48.xx tam je ten problém myslím odstraněny ale nejsme si tím úplně jistej.