• FTTx
  • Zobrazení fotek na mapě dle EXIF

Ahoj, hledám doporučení na SW pro zobrazení fotek na mapě dle gps z EXIF. Ideálně něco v PHP, kde zadáte adresář a ono ho to zobrazí například na openstreetmap jako body, kde byly jednotlivé fotky pořízeny.
Máme tisíce fotek z výstavby ftth a když potřebuje člověk najít jednu konkrétní, tak je to na hodiny hledání.

Děkuji za rady.

Stejnou funkci jako píše pelirob má i Lightroom od Adobu:

Má to i tu ohromnou výhodu, když máš foťák, který GPS data do EXIFů nepíše, tak to umí doplnit dle data a času z .gpx souboru, který nahraješ třeba v telefonu....

Akorát to teda není ve Webové aplikaci. Možná ale takovou funkci i Lightroom ve webové aplikaci (ne classic), ale to nevím s tím nemám zkušenosti. A taky cena asi není úplně příznivá

K těm webovým aplikacím:
    Používám(e) na jednoduchou webovou galerii Piwigo. To je zadarmo, běží to v PHP a MySQL. Koukám, že k tomu existují i nějaké map pluginy. Ale s tím už praktickou zkušenost nemám....

Díky všem za rady. Včera večer jsem prokrastinoval, tak jsem polepil jednoduché PHP, která nasměruji do složky s fotkama a ukáže mi body na google mapě. Když kliknu na bod, tak mu to ukáže náhled, po kliknutí na náhled se otevře v novém okně fotka v plném rozlišení. Zatím to plní 100% mého požadavku jednoduchosti. Hlavně nemusím nikam nahrávat fotky.

miract Podělil by ses? Hraju si teď s tím piwigem a na mé účely je to zbytečně komplexní. A zase tolik neprokrastinuji.

📡 Telekomunikace.cz