fabinek1 Ahojte, prosím o radu nebo tip. Na 1100AHx4 mně už odešel za krátkou dobu 3 port a tak řeším co místo toho. Konekt je do 350M a dělá jednoduchý NAT a shaping (QT + mangel) pro cca 50 lidí. Dívám se po MikroTik RB5009UG+S+IN. Bude vhodný nebo raději volit něco jiného? Děkuji za rady. PS: s RB1100 jsem byl dlouho spokojený, za celou dobu, co jsem ho měl, jsem o tom nevěděl.
j4rek Já sem nahradil 1100AHx4 za RB4011iGS+RM ta to zvládá bez problémů, už rok o tom nevím má o 2 porty navíc což se hodí. 5009 má taky výkonu dost
defender j4rek RB4011iGS+RM ma o dva porty navic proti RB1100AH? Ale jinak s vykonem a jako nahradou za to bych souhlasil
fabinek1 Proč ty porty odešly, netuším, do jednoho eth je připojen přívod z Ray a druhý eth je spojen s poeswitchem, přičemž vždy odešel eth ve spojení Ray. A tam už jsem vyměnil kabely, poe, kontrolovali vše ostatní. nic.
myghael fabinek1 Uzemnění a stínění máš podle návodu od Racomu? Mě taky odcházely porty, než jsem se konečně dokopal začít to dělat fakt pořádně, od té doby nepamatuju odpálený port na PoPu. Ale @hapi má pravdu, že řada RB1100 je na tohle průserová.
fabinek1 myghael jj, to mě napadlo už dříve, vše ok, samostatný jistič s proudovým chráničem, UPS, zemění, revizní zpráva jak el., tak hromosvodu apod. Toto opravdu nepodceňuji. Už se jen rozmýšlím, zda tu 4011 nebo tu 5009
myghael fabinek1 Osobně bych volil tu RB4011, protože RB5009 mám zatím jen v testovacím provozu a pokud nepotřebuješ ten 2,5G port tak je RB5009 IMHO zbytečná.