Dlouhodobě se mi objevuje problém na jedné jednotce Siklu EH-1200. Jde o to, že se cca. co 3 dny sama od sebe restartuje. V logu je pak zapsána jen tato informace:
sw cad: Cold start: internal power fail reset

Jednotka je napájena dvojlinkou ze zdroje Meanwell AD-155C s baterkama. Data tečou z jednotky optikou přes SFP modul. Ze stejného zdroje jsou přes PoE panel napájena další zařízení (wAP60G), která se nerestartují, takže předpokládám, že zdroj je v pořádku. Nevysledoval jsem ani žádnou spojitost s počasím - dělalo to v létě i teď, takže příliš vysoká/nízká teplota také nemá vliv.

Nesetkal se s tím někdo, že by poradil, kde by mohl být problém a jak ho případně řešit?

Neni to nahodou tim ze Siklu ma problem s GND je tam prehozeny napajeni ma spolecny + oproti MKT zkusil bych napajete siklu z jineho zdroje.

Hmm, zajímavá myšlenka. Za zkoušku by to určitě stálo. Díky.

o 5 dní později

Spis bych hledal problem v kabelu, my to pouzivame uplne stejne a problem nemame.

No ono na napájecí CYKYně asi není moc co pokazit. Ale i tak už byla před pár měsíci překontrolována. Navíc pokud by byl problém v kontaktu, tak by to Siklu bralo jako klasický výpadek a nestihlo by si to do logu napsat hlášku
    sw cad: Cold start: internal power fail reset

Jak bude čas, zkusím to připojit na samostatný zdroj, jak bylo doporučeno. Teď ale třeba žádný restart posledních 6 dní nenastal. Je ale fakt, že tyhle starší kusy (s Java rozhraním, případně tyhle EH-1200, ne EH-1200TL(!) ) mají problém se snést s ostatními věcmi na sajtech.

Tak jsem si o to asi řekl 🙂 dnes na EH-8010FX-L - Dec 6 16:45:54 bspd: *** Reset Cause: "First Time Power On" výpadek asi na 5min než se restartoval. Nic víc tam napsáno není. Napište pak prosím, jestli samostatný zdroj pomohl. Děkuji

Za mne to byl jen typ pamtuji si že to mělo problém běžet z Poe switchů společně s mk dost často to lehlo jediný co to zvládalo byl Ubi EP16

o 25 dní později

darklogic Reaguji na problém, který jsem popisoval v prvním příspěvku. Siklu nyní cca. 14 dní bez restartu. Bylo provedeno následující:
    1) Původní zdroj Meanwell AD-155C nyní napájí pouze Siklu. Ostatní věci (WAP60G, LiteBeam AC, RB4001) jsou napájeny jiným zdrojem.
    2) V bytovce byl k dispozici pouze dvouvodičový el. přívod. Vodič N byl tak použit zároveň jako ochranný a mimojiné přiveden i na kostru Siklu. Nyní byl od kostry pro jistotu odpojen.

Jedna z těchto věcí měla zřejmě vliv na to, že nyní se na Siklu už nedějí náhodné restarty.

📡 Telekomunikace.cz