redero83 nevíte kde by mohl být zakopaný pes: mam na mikrotiku 3 subnety na samostatných portech., ping na ip adresu funguje ale když chci pingnout na HOSTNAME tak nic, to jde pouze v tom subnetu kde právě jsem. děkuji
ladik To dela firewall ve Windows, pokud tedy pingas na Win stroje. A muzes tedy napsat, jak jsi to vyresil v tvem pripade? Bylo by to prinosne pro dalsi podobny dotaz a ne vyreseno a po me potopa.
ludvik ladik Opravdu si myslíš, že firewall windows způsobí, že nejde ping dle jména, ale dle IP ano? Fakt?
ladik Nemyslim, mam jen takovou zkusenost, kdyz fw ve Win vypnu zahadne ten ping na hostname jede, kdyz zapnu nejde a to nikde nic jineho nemenim, zahada co? Bavim se o Win o nicem jinem.
jcltm ladik Má to souvislost s tím, jak po prvním připojení k dané síti tuto síť zařadíš - v případě, že jako veřejnou (defaultní), ani ten ping neprojde. Když jako domácí/podnikovou, tak ping bez problémů funguje.
ladik To vsechno samozrejme vim, ale uz se mi to proste stalo s tim fw toto, tot vse, vice jsem to nezkoumal. Fw ve Win je dle mne uplne k nicemu. Me zajimalo jak to vyresil tazatel.