Mikrotik RBGPOE, RBPOE teardown/disassembly
jcltm toto 100m poe co si pametam z rokov 2014 az 2016 co som montoval mikrotiky bolo ine. Bez rozoberania sa to da zistit podla konektoru rj45. Ak je v konektore farba zil cierna, zelena, cervena a tusim biela tak je to uplna shitka ktora nema na tej datovej casti injektora krutene pary ale len obyc ploche droty. Robievalo to sem tam problemy.
- Upraveno
Takže tady je nové gigabitové PoE Mikrotik (šedo bílé s modrou LED, nová revize RBGPOE). Ja již bylo řečeno, mínus není na rozdíl od starší verze spojeno s kostrou. Kryt je rozebíratelný bez nutného poškození a vnitřek není zalitý plastem. Plošný spoj je navržen podstatně lépe, kvalita pájení výborná, spoje lesklé jak zrcadlo (že by olovnatá pájka?). Přívodní kabel opět pevný celoměděný twist stíněný fólií + opletem. Spoje s kabely zalepeny jakýmsi lepidlem pro větší odolnost. Tlumivky tentokrát nastojato s jinak uspořádanými vývody, i když na stejném podkladovém prefabrikátu jako u starší revize. Integrovaný obvod v pouzdru SOT26 s označením tE5 slouží pro konstantní svit LED diody při různém napětí, podrobnější specifikace se mi nepodařilo dohledat.
Tento adaptér bych se asi už nebál nasazovat, i když se mi tedy příliš nechce věřit té nestandartní konstrukci s kondenzátory - pokud se časem prorazí, což je pravděpodobnější než v případě transformátorů, projde napájení na vstupní konektor.
Jinak gigabitové UBNT netřeba rozebírat, to se dá na netu bez problémů dohledat - obsahuje plnohodnotný transformátor s vyvedenými středy, tak jak to má podle standardů být.
- Upraveno
Takže tady ještě dvě odlišné verze 100mbit mikrotik adaptérů co jsem nakonec našel. Kvalita pájení u obou v pořádku, u obou twist. V jednom případě stíněno jen folíí, v druhém případě i s opletem. U jednoho jako propojak PCB, u druhého připájeno přímo na konektor.
- Upraveno
gemb Tak jsem nakonec našel i dva exempláře tebou zmiňované nejhorší verze. Od jedné z těch výše rozebraných se liší na první pohled jen "pevnějším" datovým kabelem a barvou vodičů (je vidět v konektoru). Vodiče nestíněné, měděné lanko, nekroucené, kabel připájený rovnou na konektor. Jak toto zvěrstvo mohl vůbec někdo navrhnout mi není jasné. A vůbec se nedivím, že po tomto nikdo adaptérům od Mikrotiku nevěří
- Upraveno
iTomB Jak přesně myslíš foto elektroniky? U těch 100mbit nic v podstatě není, u jednoho malé PCB jen jako propojka, u dvou dalších rovnou vodiče připájené ke konektoru (funkce je stejná, vždy dva páry data a pak po spojené páry napájení). Kostra vždy připájená k tělu konektoru. Fotky jsou myslím celkem kvalitní v případě otevření na PC nebo otevření v desktopovém módu v mobilním Chrome.
Pokud chceš opravdu detail, mohu to nafotit lépe.