dimi256 Dobrý den, než bude spoj nahrazen jiným, nemáte někdo zkušenosti se spojem níže na fotce? Spoj byl jen odpojen kvůli výměně switche a kabelu a od té doby se nespojí 🙁 ![](https://)
tomasnesrsta Zkušenost mám. Po plánované odstávce el. jedna strana spoje už nenajela. Odesláno do servisu. To byl červen 2020. Od té doby stále v servisu. A stále to nevypadá, že by se měl vrátit opravený. Za mě jsem to řešil výměnou za Ray3. Bylo to nejrychlejší řešení. Kdyby byl zájem tak jednu funkční jednotku mám skladem.
dimi256 tomasnesrsta Obě jednotky jedou, jen se nespojí. Jak zjistím jestli není jedna v háji? U obou to ukazuje u modem části loss.
defender kozlicek a kvalitni servis🙂 mame podobne zkusenosti s reklamaci dvou spoju a po dvou letech jsme si jednotky nechali poslat aspon zpet neopravene🙂
dantasik Ono by to chtělo hlavně foto jednotky z druhé strany. Měli jsme to samé a jedna jednotka ohluchla a nepřijímala signál. Servis v té době ještě jakž takž fungoval ale spoj šel pryč...vše se stalo ještě v záruce.
s_a_m Bohuzel by to chtelo vyjadreni Insidera a pripande jeho otce jejichz vytvorem to je pravdou je za na reste 10tek a kalibraci jsem cekal 2 mesice 😃 ale dockal jsem se.
dimi256 Spoj jsme dočasně nahradili 60ghz mikrotikem, ale jelikož je spoj 1km a nechceme čekat na husté sněžení a výpadek spoje tak přemýšlíme čím tento spoj nahradit natrvalo. S pomocí výrobce již asi počítat nelze. A to máme od tohoto výrobce min. 10 spojů (17 a 9 GHz), z toho už 3 nefungují, nebo se resetovali a nahrání zpět konfigurace do predelaneho mikrotiku jsme se také nedočkali.
Puski dimi256 na 1km? AirFiber 60 LR s maximální modulací a prstem v nose. Za půl rok nám to nic neshodilo. A to už tady byli vselijaky Mordory
dimi256 Puski Máme funkční 2x airfiber bez LR ale jeden je na 400m druhý 700m, ten na 700m už nemá tak dobrý signál. Nyní se dopojovali další 5x airfiber ale všechny do 500m. Jak velký rozdíl je mezi LR a bez-LR?
Puski dimi256 máme pouze LR takže nelze posoudit. Ale na 400 a 700 mi přijde divné že by padaly ty spoje. To bylo buď extrémně zarušené nebo blbě nasměrované. Na 800m máme i desítky nRay a bez vypadku.
dimi256 Puski Spoje nám ještě nevypadli, jen mi přišlo, že na ten 1 km by mohl být už problém, ale díky za tip, možná, že vybereme ten LR. Ještě jsme uvažovali o Mimosa 24 Ghz nebo airfiber 24, ale to už je cenově trochu jinde, než 60ghz ui LR.
jenya dimi256 AirFiber 60 LR je jasna volba. Neni to zazrak. Ale urcite jasna hvezda na ISP obloze. Nekolik jich maka na 2,6 az 3 km a bourkove lijaky to shodi, ale celkem na 30min za rok to 5, či 10 GHz zaloha pobere.