jezdec bohužel to trend je. Říkám to z pozice toho, kdo zná operátory po republice a ještě po nich jezdí. jeden za druhým mi odchází a mění se to doslova pod rukama. Taková zajímavá věc je i to, že rozesílám pravidelně pozvánky na své akce a občas se vrátí nějaká ta žádost, už nezasílat. To jsou ti lidé, co už s tím nemají nic společného, přestali v tom byznysu něco dělat, i to klidně napíšou do té odpovědi.
Ti jsou tak dva za 1/4letí /jsem také ohleduplný a neposílám toho moc a moc často, tedy alespoň doufám ;-)/
Co je ale velmi zajímavé, tak se mi skoro při každém mailingu, možná každém druhém vrátí spousta nedoručenek, jelikož si pak většinou prověřuji zpětně, zda fungují nebo to byl jen výpadek jejich protistrany, tak dojde většinou k tomu, že "dokončili transformaci"...
ano jsou to "zlomky" ale zlomek ke zlomku a statistika za posledních 6let co si ji vedu je neúprosná. na začátku jsem rozesílal 1686 mailů na 1686 účastníků /nemám ty DB jako prodejci a distributoři,. kteří osloví každého elektrikáře co si u nich koupil chůvičku - tedy poctivých 1600 lidí z oboru ISP nebo blízkých tomu, profesionálů/
přestože, pravidelně přichází noví, které jsem ještě neškolil a přidávají se mi do seznamu, a chtějí další vzdělávání, přesto všechno, jsem nyní na číslu 1099 osob za 6let.
A hlavně po těch lidech jezdím, začíná to být druh na vyhynutí. Druhá věc, je skoro všude to chybějící nadšení začátku, ta vyhaslost a setrvačnost, s kterou firmu stále jedou, přeci jen byznys je to super, dobře namazaný stroj. Sám, pokud bych nebyl přeúvěrovaný, tak bych úplně neviděl důvod s tím končit. I ty věčné nářky typu Starnet v lokalitě, nebo ČTÚ jako šikana a polepšovna, stále nejsou tak silné, aby se nedalo to dělat a na tom vydělávat.
Chybí nadšení a radost, to je jako s celou společností. jsme se posunuli z mladých nadšenců, co staví a rozvíjí na úroveň zajetých telecomáků...samozřejmě otázkou je, zda by to neměl být přirozený vývoj.
a pak také, každý konec znamená nový začátek /i přesto, že vidím spoustu těch prodanách ISPíků, jak se marně snaží najít svůj nový smysl života/
a je jedno, zda to požere LTE nebo jiné větší ryby, hlavně aby pak nzůstalo z mého pohledu u velké trojky, nebo z ní nebyla jen velká desítka, to by byla pramalá konkurence a žádná šance na slušný net.
To co je tady v té republice, nikde jinde nikdo nenajde, napříč Evropou neexistuje místo, kde byste si na velké většině území mohli vybrat ze dvou či tří opravdových sití, ne přeprodejních virtuálů, alias přeprodej energie...tohle považuja za naše české rodinné stříbro, že skoro každá vesnice má svého ISP a myslím, že ten servis je díky tomu násobně lepší