ahoj lidi 🙂 mám takovej laickej dotaz ohledně odezvy
když si např. v aplikaci WinMTR udělám výpis trasy k určitýmu cíli, tak v síti mýho isp dochází obzvlášť na některejch konkrétních hopech k opakovanýmu zvýšení odezvy až na hodnoty v řádu stovek nebo tisíců milisekund, ale obvykle po cca 10 až 20 sekundách se to zase vrátí do normálu na jednotky nebo maximálně desítky milisekund a tak se to pořád nepravidelně opakuje bez ohledu na denní dobu, klidně ve 4 v noci 🤔
zatim sem se s tim ještě nesetkal, tak se chci zeptat, jestli to je v sítích obvyklej jev třeba z důvodu ochrany proti útokům, nebo by tam moh bejt nějakej problém, jedná se o kompletně optickou síť ftth a k tomu jevu dochází až na páteři 🤔
když by to byla ochrana proti útokům, tak by to podle mě házelo nonstop timeout nebo by ta odezva byla stabilně vysoká, ale tohle kolísání mezi jednotkama až desítkama milisekund a pak najednou k tisícům mi přijde zvláštní 🤔
když tak tady sou obrázky, jak to vypadá - první hop je ont, druhej switch ve sklepě, třetí olt, poslední hop na obrázcích je poslední hop v síti mýho isp