mirmo80 jcltm neviem, ja co mam skusenosti s androidami, tak sa VoWIFI spustilo vzdy, ale je pravda ze v tych pripadoch som nikdy neskumal nastavenia cize je mozne ze zhodou okolnosti na nich bolo povolene preferovanie VoWIFI aj ked ako pisal @"jcltm" standardne to neni "default"

googler2 Ono mobil jako slabý signál vyhodnotí i to, když se telefon drží zuby nehty vysokého pásma LTE. Tj. uprostřed paneláku, kterému BTS svítí v podstatě do oken, taky VoWifi občas naskočí i přes zvolenou preferenci mobilní sítě.

mirmo80 este som si vsimol ze doma by si potreboval "nasimulovat slaby signal" takze GSM signal mas dobry a tym padom nemas dovod riesit problem s VoWIFI

googler2 Jasné, v podstate neriešim, že to nefunguje, ale či to funguje správne.

o 4 dny později

Dnes som to skúšal s kolegom z IT a správalo sa to u neho doma presne tak isto ako u mňa. Operátor ako ja a tak isto iPhone. Po aktivácii mu wificall na chvíľku nabehlo, potom zmizlo a zatiaľ sa neukázalo. Tiež ma doma mikrotik a dve rôzne wifi (rôzni výrobcovia). Takže by to mohlo zodpovedať ako písal @jcltm. Aktivuje sa to v prípade slabého gsm signálu.

Edit: Vyhrabal som doma jedno staršie AP D-Link, zapojil ho a výsledok je rovnaký - wificall nenabehlo. Čiže 100%-tne to nebude mojimi TP-Link-ami a pravdepodobne ani mikrotikom, keďže aj u kolegu sa to správa rovnako.

o 2 měsíce později

📡 Telekomunikace.cz