miract Yes. Dokonce jsem začil internet za korunu měsíčně k pár číslům domácnosti 🙂

miract Ano, cena 99 Kč za DSL k ostatním službám.

o 2 roky později

Jen tak mimo co jsem dnes záhledl na úřední desce jedné okolní obce a bylo publikováno i na všech sociálních kanálech obce: Screen zde ➡ Cetin,Obec,InfoDotaznik,BudeSeChoditDumOdDomuDotazovat

Druhá věc co mě napadla. Proč zrovna zde? Jedná se o malou obec s 1250 obyvateli a ať zkusím jen ze srandy prověření DSL rychlosti na jakékoliv adrese zde tak mi to aktuálně vždy vyhodí max... 250Mbps.. To u mě doma nebo u našich mi to vyhodí, že max. 50Mbps na dané adrese...

A proč to pro ně dělají obchoďáci z O2, si asi každý domysli. Mě tu taky proběhnul kobercový nálet, a pár lidí uteklo na DSL…

CETIN, který nemá s O2 nic společného ...

Tak kdy se zbytek přeživších složíme na právníky a tenhle monopol bude zregulován? Dám 50k, kdo dá ještě?

Všechny obce které se u nás nyní kopou, tak proběhnul průzkum zdali mají o optiku zájem. Musí sehnat určitý počet podpisů aby se akce realizovala

3com tohle proběhlo i u nás. Jsme obec 850 lidí. Cetin dokopal (což vzhledem ke členění asi hodně drahé), teď chodí O2 a zapojuje na optice. Asi tak.

Přesně. V pátek jsem mluvil s týpkem co to má na starost. Myslím vegacom. Ale kope pro Cetin ještě i jiná firma.
      Říkal že to mají celé na starost od výkopu až po zavařenou zásuvku v domě. Čili komplet hotové. Při zřízení služby pak už jen přijede technik O2 a zapojí GPON. Vše ostatní má nachystané...

honzam obchází to obchodník O2 dům od domu a nabízí zřízení zásuvky do domu teď zdarma s tím, že to není podmínkou využití služeb. V budoucnu už by ale zákazník za přípojku musel zaplatit. Podepíšou všichni.
      Třešnička pak je, když o dva týdny později proběhne navolávačka (protože zákazník s podpisem připojil i svoje údaje, vč. tel. čísla) a lanaří klienty na extra výhodné nabídky. Tady uhnali jednoho invalidního důchodce, který nemá peněz nazbyt - měl na DVB-T málo kanálů, tak mu dali TV, internet a ten jejich super Box. Čekám, kdy u něj zaklepe exekutor...

tady skoro nikdo nepodepsal. Jiný kraj.

tak u nás se ani tak nekope jako se tahají "šňůry na prádlo" a potom začne nátlak od operátorek se super cenama na 6 měsíců, klasika...

U nas to chteli tahat po sloupech VO.... tak je obec poslala do kytek, kdyz je vse ostatní v zemi.

U nás se pouze jen a jen tahá po VO, berou vesnice klidně už od 200 obyvatel. Nekope se téměř nikde.

Obce jim ještě vesele zřizují kontaktní místa u nich na úřadech. Prostě nechápu.

Dám klidně taky 50k.

vdr Zato vesnice kde mají už teď monopol je vůbec nezajímají. Celé je to jen a pouze hon na ovečky pro O2. Jediné co lze dělat proti tomu je zvolit podobnou strategii a kopat. Přece jenom ty vztahy na obcích má obvykle lepší malý ISP než velká trojka. A ten kdo přijde první to má přeci jen jednodušší. Když obcházel obchoďák u nás (za poslední roky několikrát TMO) a vnucoval optiku, byl docela vyjevený že o to v podstatě nikdo nemá zájem, protože už tu gigabitovou optiku deset let mají od místního ISP.

jcltm nechcem sa ta dotknut, ale uz to zacina naberat na obratkach tak ako u nas par rokov dozadu. Za cas kedy ty dostanes stavebne povolenie a realne postavis daco, oni natiahnu v lufte 100 dedin. Prida sa vam do toho cez a eon po och stlpoch a hrate tu istu pesnicku co u nas...potom je jedina moznost im sabotovat vystavbu v zmysle natahovania casu cez obec a pod...oni to postavia ale natiahnes par rokov este sebe do kapsy a potom to nechate dozit.....tak je to aj u nas. Kopat nema zmysel, a vela isp co to robia aspon 15 rokov to zavesi na klinec a v idealnom pripade este stihne dobre predat...vylozis si potom nohy na dochodku a si vystarany....ina cesta nieje a nebude.

gemb Neviděl bych to tak černě, pokud nehodíš flintu do žita předčasně. Oni taky umí počítat, do vsi kde budeš mít většinu lidí na optice v zemi se tlačit fakt nebudou. Nehledě na to že dost pochybuji, že by jim někdo zde v ČR dovolil tahat optiku po sloupech v okamžiku, kdy už tam bude síť v zemi. Naopak, můžeš toho využít a nabízet poslední míli ke klientům jako VO dalším.
            Kdyby se na to všichni dívali jak ty, za chvíli tu máme jeden velký monopol/oligopol. A to myslím není kromě majitelů velké trojky dobře pro nikoho.

Až na inflaci, růst cen služeb je běžným jevom u mnoha poskytovatelů. Možná CETIN ani nebude výjimkou. Nicméně hodnota jejich služeb by měla být také brána v potaz při hodnotění ceny.

jcltm silně naivní představa :-D mám obec pod optikou celou, a tvrdošijně chtějí kopat i věšet....

jcltm pokial to uz v zemi mas tak jasne, to je v pohode a je mala sanca, ze to budu riesit. Myslim si vsak, ze ked uz bude menej a menej lokalit a prachy stale budu tiez...co budu...tak pojdu aj tam kde sa to vobec neoplati...u nas sa uz celkom bezne deje, ze dedina ma optiku v zemi, funkcnu par rokov a po stlpoch sa znova taha...absolutny nezmysel ale urady to stale povoluju a nikto sa nad tym ani nezamysli...smutne. Snad maju u vas obce a uradnici viac rozumu.

📡 Telekomunikace.cz